NELLCOTE: ‘Surrender’ (2017)

Naslovnica EP-ja 'Surrender'.
Naslovnica EP-ja 'Surrender'.

Pride trenutek v življenju vsakega človeka, ko je njegova edina želja beg. Beg pred svetom, ki ga utesnjuje. Beg pred ljudmi, ki ga ne osrečujejo. Beg pred stvarnostjo, ki zaide v slepo ulico in ne ponuja veliko ugodnih rešitev za kreiranje poti v boljši jutri. Beg, ki se za nekatere ljudi lahko vleče v neskončnost, za druge pa na neki točki konča in jim vlije dovolj moči, da se samozavestno vrnejo v vsakdanjik.

O albumu ‘Surrender’

Beg predstavlja osrednji motiv male plošče zagrebške skupine Nellcote z naslovom ‘Surrender’. Na njej se nahaja šest pesmi, ki temeljijo na zvočnem minimalizmu; akustična kitara, vokal, klavir in ponekod orglice. To je vse, kar plošča ponudi in to je hkrati vse, kar plošča tudi potrebuje.

‘Surrender’ predstavlja intimno potovanje človeka, ki si prizna osebni poraz in začne bežati v neko določeno smer brez posebnega cilja, za seboj pa potegne razburkano morje čustev. Melanholični, skoraj zasanjani vokal, ki spominja na mračnjaštvo Nicka Cava in lirično pripovedništvo Leonarda Cohena, se prepričljivo zliva s temačnimi besedili, umirjeni ritmi pa sestavijo preprosto in hkrati bogato okolje zvokov, šepetov in neizrečenih občutij.

‘Surrender’ je plošča, ki od poslušalca zahteva nekoliko več pozornosti, vendar je za svoj trud bogato poplačan.