NEISHA predstavlja nov singel in video ‘Manjkaš mi’

Neisha - Manjkaš mi (Foto Youtube)

Neisha predstavlja nov singel – MANJKAŠ MI. Skladba je del albuma DVIGAM JADRA, ki ga je Neisha javnosti predstavila maja letos. Pesem s pomenljivim naslovom in močnim nabojem je danes dobila tudi video podobo.

NEISHA O SKLADBI:

Intuitivno zlitje besedila in glasbe. Tako je nastala ta pesem. Nič kaj posebej je nisem ’peglala’ z vseh strani in premerjala iz vseh kotov, ene so pač take, da se zgodijo. In zdela se mi je popolna. Pustila sem ji ves ta naboj, gradacijo, da se razvija v višave in tja s sabo potegne tudi vokal. Močni kitarski riffi in močan vokal, to prednjači, pa bi rekli, da ste me navajeni vso elegantno za klavirjem … no, na plošči DVIGAM JADRA smo z zasedbo glasnejši in produkcijsko pretežno rokerski, kar pritiče temu, da so posnetki realen prikaz tega, kako zvenimo v živo. Energija šteje in to osvobajanje, ki ga doživljaš ob tem, ko na široko razpreš pljuča, napneš glasilke, se izpoješ in razigraš.

Na snemanju pesmi se mi je v studiu pridružila elita iz regije – za bobne se je usedel Dado Marinković, na basu z mano Robi Vrbančić, na kitari Zoran Čalić, producentsko taktirko pa tako, kot vsa ta leta, na mojih projektih drži Dejan Radičević.

Pesem sva želela v duetu posneti z Akijem Rahimovskim, med nama je vzklila pristna glasbena simpatija in prijateljstvo, a sva po nekaj vajah in snemanju ostala pri demo posnetku, ker nas je Aki žal zapustil. Tako prehitro. Zahvaljujem se mu za vso energijo in vse lepo, kar je pustil za sabo in v čast mi je bilo, da sva si lahko parkrat delila oder. Izjemen človek in izjemen vokalist.

Življenje gre naprej, glasba pa ostaja in nas oplaja. Naj MANJKAŠ MI odmeva vse tja do neba in še čez v svoji originalni različici. Ne morem pa mimo tega, da imam vsakič cmok v grlu, ko pojem te besede. Globoko sporočilno besedilo izpod peresa Jerneja Dirnbeka me je ganilo že ob prvem branju, tako me pa sedaj še ob sleherni izvedbi.

Pri ustvarjanju videa se je pod režisersko taktirko podpisal Perica Rai (Mediaspot) in navdušena sem, da sva po nekaj letih premora zopet sodelovala. Ustvarila sva že nekaj videov v preteklosti (Pridejo časi, Vzemi me, Pronađi me), vesela sem, da sva zopet združila moči.

Video dobro prikaže naš performans v živo, ker moja najljubša oblika koncertiranja je v polni zasedbi z bendom z navitimi decibeli, pokaže pa tudi tisto mojo introvertirano intimo, kjer sta mi samost in tišina ob poglabljanju vase, najboljša prijatelja.