Neisha ob rojstnem dnevu predstavlja skladbo Ne brini

Neisha ob rojstnem dnevu predstavlja skladbo Ne brini
Neisha in Branko Djurić – Djuro - foto: Vita Orehek

Za svoj 40. rojstni dan Neisha poslušalcem podarja novo skladbo – Ne brini, ki je nastala v sodelovanju z Brankom Djurićem – Djurom.

“Vedno se moji oboževalci tako lepo izkažejo s čestitkami in pozornostjo za moj rojstni dan, tokrat pa sem si rekla, da če že iščem datum v januarju, da izid novega singla nekako ‘ozaljšam’, potem ni bolj primernega, kot je moj rojstni dan. Pa še okrogla številka je letos padla. Evo me, spet bom zvočno obarvala svojo okolico in tudi jaz svetu okoli sebe nekaj podarila skozi to, kar najbolj znam,” ob izidu pove Neisha.

Poznanstvo z Djurom, ki je preraslo tudi v glasbeno sodelovanje, Neisha pojasni: “Naše vezi so v zadnjih letih že kar družinsko prepletene, v svoji Mali šoli rokenrola namreč poučujem obe Djurovi hčerki – tako Zalo kot Elo. Z Zalo sva že združili avtorske moči, katerih rezultat bo tudi mogoče slišati na prihajajoči plošči Jadra, ki jo bom predstavila na velikem koncertu v Cankarjevem domu to pomlad, natančneje 12. maja.”

Neisha – foto: Vita Orehek

O nastanku skladbe pa pove: “Lepega dne je oče Djuro prinesel s sabo besedilo in kitaro ter mi odigral prekrasno pesem, ki jo je sam napisal, in ga je zanimalo, če bi jo izvedla oz. posnela za na ploščo. Kot avtorica – ustvarjalka redko gostim na svojih ploščah glasbene soavtorje, ampak tokrat je v meni od navdušenja nad slišanim takoj vzklila ideja … »Ti, če si že napisal, zapel in zaigral tole takole dobro, potem bom pa jaz zraven samo še prislonila svoj glas, klavir in bend … in ziher bo nastalo nekaj dobrega.”

“Tako navdušenje je treba prijet za ‘roge’ in dati po gasu. In sva dala. In tudi maja bova skupaj na odru stala.”

Zala je priredila tekst v slovenščino, nanj sva se uvežbala in podala v studio, kjer so se nama pridružili še Goran Rukavina na kontrabasu, Gašper Peršl za bobni, Vid Žgajner na pozavni, Gregor Kozar na saksofonu ter seveda Dejan Radičević pod producentsko taktirko. Posnela sva obe različici – slovensko-hrvaško in samo hrvaško, obe mi gresta prav lepo v uho in upam, da bo pesem našla svoj prostor tudi na radijskih valovih in v srcih najinih poslušalcev.”