Necrotik predstavljajo nov videospot

Necrotik (FOTO: Marko Alpner)

Dolenjska metal zasedba Necrotik se publiki predstavlja z novim izdelkom. Po tem, ko so pred nekaj dnevi izdali dražilnik za skladbo ‘Take a selfie, fake a life’ smo sedaj dočakali celoten video. To pa je tudi prva skladba iz prihajajočega albuma ‘Homo Stupidus’. In album bo, vsaj sodeč po prvi skladbi, glasen in zelo družbeno kritičen.

V skladbi ‘Take a selfie, fake a life‘ se namreč dotikajo vprašanja svobode. O njej pa band pravi tole: ”Norost samooboževanja je danes presegla vse meje normalnega. In kako je tebi, človek, sedeti v sobi in biti obkrožen s poplavo življenjskih trenerjev, selfijev? Kako se, ti normalni človek, spopadas z modernim ab absurdom zategnjenosti in frustracij malih, nepomembnih ljudi? Kako živis ob spoznanju, da je cel svet zastavljen narobe. Sistem nas je naučil, da se ljubi stvari in izrablja ljudi; medtem pa gracioznost bratstva, edinstva, enotnosti in ljubezni počasi tone v pozabo.

Necrotik se skozi svoj najnovejši studijski izdelek brez dlake na jeziku ponovno dotaknejo vseh tistih tem, na katere moderni Homo Stupidus raje odgovori s selfijem. Tematike življenja, brez romantične olepšave, brez laganja, brez politične korektnosti.

RISE! REBEL! RESIST!

 

Kdo so Necrotik?

Necrotik je novomeško-ljubljanska zasedba, ki trese odre že od leta 2007. Njihov štab se nahaja v Novem mestu, v najbolj umazanem kotičku Balkana. Ker se neradi predalčkajo, so svoj stil preimenovali v hardcore pornpop. Hitro, agresivno in ritmično. ”Budali paše šamar attitude” metalsko kompozicijo začinijo z edinstvenim balkan melosom.

”Moderni pridigar norosti” Jan Tehovnik s psalmi norosti trka na vest poslušalca, medtem ko ”groove brothers” Aljoša Hrastar in Blaž Lončar trgata publiko na pol s svojimi ”sedem strunskimi riffažami”. Tadej Cholewa in njegove ”slap bass linije” v očeh in ušesih publike vzpodbudijo frekvenco, vredno imena ”Mr. Cholo himself”’, bobnarski šus Timoteja Hrastarja pa udari tako močno, da zadoni tako v glavi kot v srcu.

Leta 2008 Necrotik posnamejo demo cd ”Holier than you”, le par mesecev kasneje pa EP z naslovom ”Synonymous With Dead” in izdajo singla ”Icon of impurity”. Vsem izdelkom sledijo promocijski koncerti v Sloveniji in tujini, kjer se Necrotik pojavijo kot ”main act” ali kot predskupina nastopajočim kot so npr. Vulcano (BRA), Noctiferia, Sweet Sorrow, Zaklonišče prepeva, Sarcasm,…

Po dveh letih, preživetih v prostoru za vaje in studiju, se Necrotik vrnejo na odre z prvencem ”Balkan Idiocracy”. Album v samozaložbi izide junija 2014.  Promocijska turneja je potekala v Sloveniji in zunaj meja. Na Hrvaškem Necrotik igrajo na razprodanem Dark O Metal festu s soborci God Scard in hrvaškimi Cold Snap.

Proti koncu 2015 se ponovno zaprejo v studio, da se posname EP ”Wake Up”. Album, ki je še bolj jezen, brutalen in groovy od njegovega predhodnika.

Na polovici leta 2017 band po krajšem odmoru v Orto baru predstavi novega pevca in napove ponovni odhod v studio.  Po nekaj mesecih uvajanja nove sile pod imenom Jan Tehovnik, Necrotik zopet stopijo v studio, z namenom posneti drugi dolgometražni album ”Homo Stupidus”.

18.11.2018 Necrotik izdajo prvi singel in videospot za pesem ”Take a selfie, fake a life” iz težko pričakovanega albuma, ki izide 20.12.2018. Homo Stupidus promo turneja se prične decembra 2018.