Ne pričakujte koncertov pred 2022

Kdaj se bodo vrnili koncerti? (Foto Mariano RegidorRedferns)

Marc Geiger, do pred kratkim urednik glasbenega oddelka pri WME in eden izmed ustanoviteljev festivala Lollapalooza, je prepričan, da pred letom 2022 ne bomo videli velikih koncertov.

V podcastu ‘The Bob Lefsetz Podcast” je povedal, kdaj pričakuje vrnitev koncertov. “Moje ugibanje je pozno v letu 2021, raje rečem 2022. Vse skupaj je eno sranje, prevelik vodnjak, da bi kar izginil. Moje skromno mnenje je, da se bodo koncerti vrnili leta 2022. Tako dolgo bo trajalo, da se ta – jaz ji rečem bacilofobska ekonomija – pomiri in da se zamenja za – kot rad rečem klavstrofobsko ekonomijo. To je takrat, ko si vsi želijo ven in na večerjo, ko si bodo ljudje dovolj želeli svojega normalnega življenja. Ko se bodo želeli vrniti na koncerte in festivale. Dokler bo virus prisoten, večji dogodki ne bodo mogoči. Svet je na dolgem prisiljenem odmoru. Vem, da je naporno, noro, celo ekonomsko uničujoče, ampak to je večje od nas. Če se ozremo v zgodovino, ugotovimo, da se je to že dogajalo in je imelo hude posledice za družbo.”

Marc Geiger (Foto: www.billboard.com)

Geiger je nadaljeval, da je problem, kako zavarovati dogodek pred Covidom. “Še običajna zavarovanja so redko dobra rešitev in so vprašljiva. Mogoče se lahko zavarujejo tista največja podjetja, vsi ostali moramo počakati, dokler se zavarovalna industrija ne bo počutila dobro. To je ena izmed mnogih ovir v ponovnem zagonu vibrantne ekonomije, ki se je ugasnila.”

So drive-in koncerti prihodnost? 

“Kapaciteta je zelo majhna, ko prešteješ vse avte. Cena, glede na nedirektno izkušnjo, je visoka. Avdio ni preveč dober v avtu. Ampak to so kratkoročne rešitve. Zame to ni dobra izkušnja, če sem iskren. Ekonomija je na tleh, tako da se moramo zresniti. Ko se gre za preživetje, ne moremo računati na takšne koncerte.”