Fantastičen začetek evropske turneje Hansa Zimmerja

Hans Zimmer (Foto https://www.ticketmaster.com/)

11. marca se je v hamburški areni Barclays z bleščečim prvim nastopom začela evropska turneja izjemnega skladatelja Hansa Zimmerja, dobitnika oskarja, več zlatih globusov in nagrad Grammy.

Aprila prihaja v Areno Stožice

Po pripravah v Los Angelesu, Odesi, Essnu in Berlinu od februarja naprej se rokovska zvezda filmske glasbe končno spet vrača na velika prireditvena prizorišča. Z današnjim dnem lahko njegovi navdušenci v 16 državah in 29 mestih uživajo v fantastičnem nastopu, ki v živo prinaša povsem nov program. S 130 izvajalci in člani ekipe gre za prvo mednarodno turnejo tako velikih razsežnosti po začetku pandemije. Berlinskemu nastopu sledita še dve prireditvi, v Stuttgartu (13. marec) in Kölnu (15. marec), nato pa se predstava skozi Evropo odpravi na pot, ki bo trajala vse do konca aprila 2022. Podrobne informacije o pogojih za nakup vstopnic so na voljo na spletni strani Eventim.si. in na info portal.

Hans Zimmer je s svojo ekipo v zadnjih petnajstih mesecih pripravljal aranžmane za dvanajst novih nizov svojih največjih uspehov. Na turneji jih bo skladatelj izvajal skupaj z devetnajstčlanskim ansamblom in orkestrom, ki vključuje tristo različnih instrumentov.

K svojemu projektu je Hans Zimmer pritegnil najboljše strokovnjake iz ameriškega šovbiznisa, ki so za to koncertno dogajanje oblikovali povsem novo podobo. John Featherstone, ki si je svoj poklicni ugled ustvaril na številnih mednarodnih turnejah rokovske in pop glasbe, je prevzel skrb za odrsko razsvetljavo. Za scenografijo je poskrbel Derek McLane, čigar zadnji dosežki vključujejo tudi broadwayski muzikal ‘Moulin Rouge’. Peter Nigrini, prav tako broadwayski oblikovalec, znan po muzikalu ‘MJ’, je ustvaril video dizajn. Koreograf Barry Lather je odgovoren za osemčlansko plesno ekipo in skupaj z njo je nekatere of Zimmerjevih glasbenih nizov oblikoval v resnične odrske atrakcije. Edinstveno izkušnjo tako ustvarja združitev najboljših odrskih pripomočkov in tehnik s koncertnih turnej, gledališča in opere.

Zimmerjeva prva turneja iz leta 2016 pomeni revolucijo v svetu koncertov, namenjenih izključno filmski glasbi. Izognil se je namreč običajnemu formatu z odlomki iz filmov, ki jih orkester spremlja pod vodstvom tradicionalnega dirigenta. Namesto tega je Hans Zimmer v središče koncertnega dogajanja postavil svoj ansambel, sestavljen iz dolgoletnih glasbenih sodelavcev, dodal pa jim je še klasični orkester. Prav tako je aranžiral nize svojih največjih dosežkov, nato pa prevzel hkratno vlogo dirigenta in voditelja. Občinstvu je obenem dovolil vpogled v svoj ustvarjalni proces, saj se je odločil z njimi deliti anekdote iz hollywoodske tovarne sanj.