Napovedujemo: Emkej in Freekind v KCK Kočevje

Emkej (Foto: Promo/Kino Šiška)

30. septembra bodo hip-hop in neo-soul ritmi preplavili KCK, saj bodo v KCK Kočevje nastopili Emkej in Muzičari ter freekind.!

EMKEJ je eden najbolj prepoznavnih slovenskih reperjev, ki navdušuje z zmagovalnim receptom – besedila, s katerimi se lahko poistovetimo, prepričljiv vokal, simpatična štajerščina, ter kanček drznega humorja. Emkejevo prvo resnejše glasbeno udejstvovanje z ekipo Tekochee Kru se je pričelo pred dobrim desetletjem, ko so izdali album Adijo stari, kaki scenarij, kjer je hudomušne nasmehe publike izvabljal s komadom Veronika. Kilometrino na odrih je kasneje nabiral s solo koncerti in kot del kolektiva Velebor, ustanovil pa je tudi založbo Wudisban.

Na odru KCK se bo EMKEJ predstavil skupaj z zasedbo MUZIČARI.

Marko Kocjan – Emkej, vokal
Anže Metod Breskvar, bobni
Nace Jordan, bas
Vid Turica, kitara
Žan Hauptman, klaviature

Pred njegovim nastopom nas bosta ogreli freekind.

????????. pišeta novo poglavje regionalnega neo-soula, ki opazno štrli iz povprečja in poslušalci zlahka zastrižejo z ušesi. Zasedbo v mednarodni sestavi hrvaške pianistke in vokalistke Sara Ester Gerdelj in slovenske bobnarke Nina Korošak Serčič vodi kreativna filozofija, bodi svoboden, bodi prijazen. Njuna tehtna besedila z močnimi sporočili zaživijo na krilih ritmov in melodij soula, R&B-ja in jazza.

Dvojco freekind. navdihuje glasba idolov, kot so Noname, D’Angelo in Common.

Vstopnice so že na voljo v predprodaji na blagajni KCK in preko spleta na olaii.com: https://olaii.com/event/2029/emkej-in-muzicari-freekind
Prvih 50 vstopnic je na voljo po ceni 18 EUR, nato se cena zviša na 20 EUR.

Facebook dogodek

Morda je slika naslednjega: 3 osebe in besedilo, ki pravi »Kulturni Center Kočevje EMKEJ in MUZIČARI + FREEKIND. KONCERT PETEK, 30. 2022, 21.00«