Napovedujemo 12. Hafnerjev memorial – Agregat in Cogito Ergo Sex!

S koncerti napovedujemo Hafnerjev memorial!

Po lanskem letu, ko je memorial potekal na medmrežju – preko prenosov v živo – se zdaj končno vrača med nas in sicer v terminu od 24. 7. do 1. 8. 2021. Še prej pa so ga organizatorji napovedali s koncertnima dogodkoma v Škofji Loki in Kranju.Sobota, 17. 7. 2021

20.30: Koncert: Agregat (SI), Cogito Ergo Sex (SI) (*park v vojašnici)

AGREGAT so postojnsko – reški hardcore nažigači, kjer najdemo dolgoletno pank ekipo, ki je močno prisotna na DIY sceni tako z muziko kot tudi skejtanjem ter raznolikim udejstvovanjem na znameniti postojnski Pumpi. Stari znanci regionalne glasbene scene so lani izdali vinilko “Agregatke dol”.

COGITO ERGO SEX je duo, ki od jeseni 2020 ustvarja v ljubljanskem Detroitu. Bas kitara preigrava težke rife punka ali pa zapade v odsotno zamaknjenost sedemdesetih. Bobni udarjajo vse od silovitega techna do razredčenega minimalizma. Synth se priključi občasno, ko bend zapelje v analogne elektro eksperimente.

Prispevek: brezplačno oziroma ‘kolkor maste, tolko daste’

**v primeru dežja bo koncertni dogodel potekal na pokritem letnem vrtu Ostrige

Sreda, 21. 7. 2021

20.30: Koncert: INGOA (SI) (TrainStation SubArt)

INGOA je bend prepoznavnih fac domače glasbene scene in družbeno – kritični AV projekt na sledi uličnemu teatru. O globalnem segrevanju, prehrambeni industriji, čustveni inteligenci, družbeni nepravičnosti, rasni, starostni in spolni diskriminaciji spregovorijo boben, bas kitara in gora efektov. Vizualec namesto frontmana, animacije namesto besedil. Za posladek pa še nekaj ognja.

Prispevek: 6 evrskih

Festival In Memoriam prof. Peter Hafner