Napovednik: Kino Šiška

The Mission (Foto: Kino Šiška)

28.2.2020 – ALCEST+ Birds In Row + Kælan Mikla

Izvrstni francoski post-metal dvojec Alcest, ki je po mnenju marsikoga ob prejšnjem obisku odpihnil takratne headlinerje Anathema, se vrača v Šiško s povsem novo ploščo kot novi varovanci legendarne založbe Nuclear Blast in v glavni poziciji večera! Ob boku mu bodo stali neumorni hardcore rojaki Birds In Row, varovanci založbe Deathwish Inc., ki jih je leta 2018 izdani drugi album ponesel na metalske odre po celem svetu, in en najnovejših islandskih glasbenih biserov, synth-punk trio Kælan Mikla, ki ga je kot kurator na svoj festival povabil sam Robert Smith (The Cure).

3.3.2020 – Riverside

Eno leto po izjemno hvaljenem obisku naše Katedrale se poljski prog rock mojstri Riverside za zadnje dejanje turneje v podporo odličnemu albumu Wasteland vračajo v Šiško. Ne zamudite še zadnje priložnosti ujeti žive izvedbe ene najbolj cenjenih plošč tega preverjeno vrhunskega benda!

5.3.2020 – LOLA MARSH + Meimuna

Potem ko nas je že dvakrat navdušila v naših dvoranah in osvojila svetovne festivale ter lestvice, se očarljiva indie pop zasedba Lola Marsh končno vrača v Šiško! Marca nam bo predstavila svoj novi album, težko pričakovanega naslednika hvaljenega prvenca Remember Roses, le par mesecev po izidu.

27.3.2020 – Metronomy

Elektro pop heroji Metronomy veljajo za eno najbolj cenjenih sodobnih britanskih zasedb, po naslovnicah uglednih glasbenih publikacij, razprodanih koncertnih dvoranah in najznamenitejših festivalih po svetu pa se bodo končno oglasili tudi na našem odru. Ob prvem obisku Šiške nam bodo poleg starih uspešnic predstavili tudi najnovejši album Metronomy Forever, ob katerem mediji, kot so NME, DIY Mag in The Line of Best Fit navdušeno vzklikajo: “Metronomy za vedno!”

28.3.2020 – Ghostemane

Pol milijarde spletnih predvajanj, uničujoči nastopi v živo in samosvoje spajanje emo senzibilnosti s trapom, metalom, hardcoreom ter industrialom, ki mu iz dneva v dan veča število prvržencev – v Šiško prihaja eno najbolj vročih imen sodobnega podtalja, Ghostemane!

31.3.2020 – The Mission + Isolated Youth

Legendarna britanska gothic rock zasedba The Mission, ki sta jo leta 1986 ustanovila nekdanja člana The Sisters of Mercy, se po več desetletjih vrača v Slovenijo! Bend, ki ob vsakem povratku na sceno upraviči sloves vitalnega, nepredvidljivega in vedno odličnega benda, pravi, da se v času globalnih delitev na turnejo podaja z namenom združevanja skozi glasbo, obljublja pa celovit pregled svoje obsežne diskografije.