Paket jazztronice in afro-futurizma v prihajajočem albumu tria Etceteral

Etceteral (Foto: Kapa Records, Promo)

S prvim singlom “Viking” najavljajo izid prvenca “Ama – gi”, ki bo z desetimi skladbami prevzel vse poznonočne plesalce in ljubitelje svobode v glasbi.

Album bo digitalno in na vinilki izšel 18. septembra. 

V živo ga bodo predstavili 26. septembra v Gala hali. 

Unikatno fuzijo elektronike, afro-futurizma in raziskovalnega jazza ustvarjata saksofonist Boštjan Simon (Trus!, Litošt, Velkro, Koromač, There Be Monsters) in bobnar Marek Fakuč (Marta Fakuch, Ali En, Nevarna razmerja, Pizda Materna, Natriletno kolobarjenje s praho). Glasbeno sinestezijo dodatno poudarjajo vizualije tretje članice Line Rice (Marta Fakuch, Borghesia, Shekuza Live, Knauf), ki s svojo prefinjeno estetiko skrbi za celostno podobo benda.

Domači avdio-vizualni trio spada med bolj dejavne zasedbe domačega podtalja. Od ustanovitve leta 2019 si je bend s svojim nalezljivo svobodnim glasbenim izrazom nabral zavidljivo število koncertnih nastopov, med drugim so nastopili kot predskupina na koncertu The Comet is Coming v Kinu Šiška, na letošnjem 61. Jazz Festivalu Ljubljana in na festivalu Sajeta, prejšnje leto pa so se s turnejo po Berlinu, Leipzigu, Amsterdamu, Rotterdamu in v Londonu predstavili tudi tuji publiki.

O ALBUMU: 

“Ama-gi” raziskuje svobodo v gruvi poliritmičnih vzorcih, ki so vpeljani v močno elektro-akustično držo. Vznemirljiv paket krasijo hipnotični afro-futuristični elementi, interference sintetizatorja in plesne sekvence, ki se gibljejo od kratkih improvizacij do oprijemljivih melodičnih elementov.