Na EXIT tudi Joker Out, Senidah in Noctiferia

Letošnji slogan je: 'Skupaj. Za vedno!'
Letošnji slogan je: 'Skupaj. Za vedno!'

Med nastopajočimi na festivalu ob bok izvajalcem kot so Nick Cave & The Bad Seeds, Calvin Harris, Iggy Azalea, James Arthur, Maceo Plex, Masked Wolf, ARTBAT in Sepultura še slovenska delegacija v sestavi: Senidah, Noctiferia, Chains, Brina Knauss, Peree ter Joker Out.

Festival Exit, ki bo letos potekal pod sloganom ‘Skupaj. Za vedno!’

Festival Exit, ki bo letos potekal pod sloganom ‘Skupaj. Za vedno!‘ se bo na Petrovaradinski trdnjavi odvijal med 7. in 10. julijem. Organizatorji ponovno napovedujejo spektakel na več kot 40 odrih in doživetje, ki bo zaznamovalo poletje.

Elektronska scena bo zastopana na odrih mts Dance Arena, No Sleep Novi Sad ter na odru Urban Bug. Med specialce zagotovo sodita Adam Beyer in Enrico Sanguliano v izdaji B2B ter Stephen Bodzin s posebnim nastopom v živo. Znano pa je tudi, da bo zadnji set v kultni areni pripadel ukrajinskemu dvojcu ARTBAT. Za nepozabne vragolije za mešalko in nepozabne plesno-sončne vzhode pa bodo poskrbeli še še Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex in drugi. Na odru X-BASS bo nastopila slovenska didžejka Peree, da bo mts Dance Arena plesala kot se spodobi, pa bo kriva tudi odlična Brina Knauss.

EXIT V ŠTEVILKAH:
– Do letos je nastopilo že več kot 8.000 izvajalcev.
– Če bi združili glasbeni program zadnjih 20 let, bi dobili 51 dni glasbene podlage.
– V dveh desetletjih je festival obiskalo kar 3,5 milijona obiskovalcev iz kar 90 držav.
– Povprečen obiskovalec naredi v času celotnega festivala približno 130.000 korakov.
– V času festivala je potrebnih je na terenu 11.000 metrov električnega kabla in več kot 20.000 kovinskih ograj.
– Iz zaodrja festivala že sedmo leto ekskluzivno poroča tudi VAL 202.

Hip-hop in trap stran festivala bo predstavila več kot 60 MC-jev mednarodne in regionalne scene in to na kar treh odrih: na glavnem odru, odru Visa Fusion ter Gang Beats. Na odru Gang Beats bo nastopila Senidah, za trap vibro pa bo poskrbel tudi duo MIHAMIH & DIINZO.

Kitarski del festivala bo prevladoval na glavnem odru, odru Visa Fusion in legendarnem prisorišču Explosive. Med nastopajočimi bodo Nick & The Bad Seeds, še bolj glasni pa bodo Sepultura, Napalm Death, Molchat Doma, Marky Ramone, Blind Channel in seveda Noctiferia ter dark hypnotic duo Chains.

Premierno pa bodo v Srbiji nastopili Joker Out, in sicer na odru Visa Fusion. ‘Ludilo! To je začetek naše poti na Balkan’ pravijo člani skupine, ki so trenutno na vseslovenski turneji, jeseni pa jih čaka nastop v že razprodanih Križankah.

Vstopnice so na voljo na uradni strani exitfest.org ter na supratravel.si. Nova cena vstopnic bo aktualna že 24. junija, zato si jo zagotovi že danes.