Moveknowledgement z levo nogo proti novemu albumu

Skupina Moveknowledgement se vrača na sceno.
Skupina Moveknowledgement se vrača na sceno.

Kameleonske ikone slovenske alternative Moveknowledgement se z novim singlom in videospotom ‘My Left Foot‘ prebujajo iz hibernacije in napovedujejo povratniški album ‘Lying Cobra‘ za domačo založbo Moonlee Records, ter z njim radikalen odmik od doslejšnjih izdaj. Nov zvok, nova založba, nova vizija!

Vračajo se po petih letih zatišja

Moveknowledgement se po petih letih zatišja vračajo v postavi Dejan Slak (bas kitara), David Cvelbar (bobni,) Uroš Weinberger (avtor skladb in besedila, kitara, vokal) in Miha Šajina (avtor skladb, oblikovanje zvoka, klaviature, vokal), skratka brez nekdanjega vokalista Mihe Blažiča N’toka.

Videospot za singel ‘My Left Foot‘, ki ga je režiral Marko Cvejić, uteleša analogno toplino in retro karakter prihajajočega albuma. Komad, ki ga lahko asociramo s transcendenco, blaženostjo in utopično retronostalgijo, zaznamujejo vztrajni motorik ritem, plasti žarečih sintov in utripajoči vokalni vložki, ki ob verzih, kot je ‘we love this band’, izpadejo kot oda samemu bendu. ‘My Left Foot’ je hipnotična brezčasna vožnja po levem pasu najnovejšega odseka krautrock autobahna.

‘Vokale za My Left Foot smo našli v stari zaprašeni skrinji, kjer so ležali poleg zguljenih kavbojk, ki jih je mama šla iskat v Trst. Slišali smo, da se je tam nekoč divje plesalo, preden so vse skupaj raje prepovedali. V treh poskusih nam je iz presušenega pivnika uspelo izstisniti tistih nekaj dodobra spranih akordov in mašina se je ogrela,’ o komadu pravijo člani zasedbe.

Moveknowledgement nam ob povratku pošiljajo povabilo na ples, ki ga ne moremo zavrniti!