Glasba iz nadaljevanke V imenu ljudstva na voljo na dveh albumih

Tomaž Okroglič Rous (foto: Marko Alpner)
Tomaž Okroglič Rous (foto: Marko Alpner)

Serijo V imenu ljudstva, katere drugo sezono bomo lahko od 20. februarja spremljali na TV Slovenija, poleg napete zgodbe in izvrstne igre odlikuje tudi odlična glasba. Ta je delo skladatelja, producenta in instrumentalista Tomaža Okrogliča Rousa, od zdaj naprej pa je na voljo tudi na dveh digitalnih albumih: ‘V imenu ljudstva 1‘ in ‘V imenu ljudstva 2‘.

Skladanje glasbe za nadaljevanjko je sprejel kot izziv

‘Za nadaljevanko V imenu ljudstva si je režiser Vojko Anzeljc zaželel, da bi bila nosilna tema soundtracka motivika iz skladbe Samo Edini skupine Siddharta, ki uvede in zaključi vsak posamezni del nadaljevanke obeh sezon. Glasbena glavnina pa potem podpira in osmišljuje samo koruptivno tematiko nadaljevanke, odnose protagonistov in razplet dogodkov. Inspiracijo sem lahko lovil praktično kjerkoli, saj imam prenosni mini studio, tako da sem ustvarjal pretežno na štajerski Hajdini in v Grosupljem, dokončal pa v svojem studiu v Kranju. Zaradi vsebinske pestrosti same zgodbe je posledično pestra tudi glasba, zaradi česar smo se z ZKP RTV Slovenija odločili za izdajo soundtracka na digitalnih platformah (Spotify, Apple Music, Deezer …),’ pojasnjuje Okroglič Rous, ob tem pa dodaja, da je bilo zanj skladanje glasbe za nadaljevanko V imenu ljudstva hkrati izziv in izjemen blagor. ‘Od vsega glasbenega udejstvovanja in ustvarjanja me ravno najbolj zanima in vleče filmska glasba oziroma glasba za medije. V zadnjem času sem komponiral za krajše športne in dokumentarne filme, ki so na ogled na orous.net ali YouTubu, sem pa z ustvarjalno ekipo Mangart že sodeloval pri celovečernem igrano-dokumentarnem filmu Sfinga,’ še razkriva glasbenik.

Tomaž Okroglič Rous: Tomaž Okroglič Rous deluje kot skladatelj, producent in instrumentalist. Trenutno producira benda In The Attic in Revolute ter umetnico Doro Tomori, sklada filmsko glasbo za prihajajoče projekte, najširši opus do sedaj pa je ustvaril kot soavtor, aranžer, programer, spremljevalni vokalist, pianist in klaviaturist v glasbeni skupini Siddharta.