MotörCity – na Sotočju avgusta ponovno blues festival!

Tudi letos bo poletje bluesovsko! (FOTO: Nika Brunet)
Tudi letos bo poletje bluesovsko! (FOTO: Nika Brunet)

MotörCity, najmlajši med poletnimi glasbenimi festivali, ki potekajo na idiličnem tolminskem Sotočju, že vabi na letošnjo drugo edicijo, ki bo potekala med 16. in 19. avgustom.

 

Festival je ‘mlad’, a si hitro utira pot

Letos bo festival potekal od 16.8. – 19.8.2018.
Letos bo festival potekal od 16.8. – 19.8.2018.

Smernice, ki jih je v lanskem letu začrtala organizacijska ekipa tudi letos ostajajo podobne – MotörCity tudi v svoji drugi izvedbi ponuja širok nabor nastopajočih blues in rock žanra, nagradno žrebanje z atraktivno glavno nagrado, tematsko ob-festivalsko dogajanje in pravo festivalsko mesto v malem. Prva glasbena imena, ki bodo zadovoljila še tako petične glasbene sladokusce, ki prihajajo na festival bluesa, rocka in motorjev, so Laurence Jones, Popa Chubby, Hamo & Tribute 2 Love, Stray Train, The Brew in The Bad Flowers.

Festival MotörCity bo letos trajal 2 dni – četrtek, 16.8. je dan prihoda, z DJ programom. V petek, 17.8. in soboto, 18.8. bo festival v polnem teku, glasbeni nastopi pa bodo potekali na dveh odrih. Nedelja je dan za počitek in odhod, brez glasbenega programa.

 

Prihajajo prihodnost blues glasbe Laurence Jones, nevarni blues kitarist Popa Chubby, tokrat akustični Hamo & Tribute 2 Love, Stray Train in mnogi drugi!

Med prvimi imeni najbolj izstopa Laurence Jones, blues rock kitarist in kantavtor iz Velike Britanije. 25-letnika pogosto označujejo kot prihodnost bluesa. Kljub mladosti je prejel že mnogo nagrad (Najboljši evropski kitarist – European Music Awards, Mladi izvajalec leta (2014, 2015, in 2016) – British Blues Awards) in priznanj in posnel 4 solo albume, kmalu izide njegov peti. Koncertiral je z glasbeniki, kot so Status Quo, Gary Clark Jr., Kenny Wayne Shepherd, James Bay, Van Morrison, Buddy Guy, Robert Cray, Joe Bonamassa in mnogimi drugimi. Laurence Jones je kitarist, na katerega so pozorni v vseh kotičkih glasbeni industrije, v zadnjih letih pa je razvil svoj unikaten zvok in identiteto. Na prihajajočem albumu ‘The Truth’ se predstavlja s crossover bluesom, navdih in zgled zanj pa je našel v svojih glasbenih idolih Johnu Mayerju, Ericu Claptonu in Jimiju Hendrixu; glasbenim legendam, ki so blues glasbo znale približati množicam.

Na MotörCity prihaja tudi ameriški blues kitarist Popa Chubby, ki že več kot 25 let navdušuje s svojim silovitim in iskrenim, čustvenim bluesom in unikatnim odrskim nastopom. Popa Chubby je odraščal z glasbo Jimija Hendrixa, Cream in Led Zeppelinov in razume, da blues je in mora biti nevaren, česar se drži v svoji glasbi.

Poleg festivala očara tudi narava.
Poleg festivala očara tudi narava.

Tudi letos pa na festival prihajajo Hamo & Tribute 2 Love; zasedba, ki emocije, strast in nežno iskanje ljubezni vpleta v večni klasični rock, blues, soul in funk, bo tokrat pripravila poseben akustičen koncert na Delta odru, na eni od najlepših alpskih plaž pri nas. Na MotörCity se vrača blues rock mašina Stray Train, ki je konec preteklega leta izdala svoj drugi album ‘Stray Train II, Blues from Hell – The Legend of the Courageous Five’, za katerega so Stray Train, podobno kot za prvenec, prejeli kopico odličnih recenzij s strani domačih in tujih medijev, mnogi domači glasbeni kritiki pa so album umestili med najboljše albume preteklega leta. Stray Train so v lanskem letu pričeli s turnejo Blues from Hell, v okviru katere so koncertirali tudi na razprodanem Orto festu in ob izidu albuma v razprodanem Kinu Šiška, pred dnevi pa so najavili nove datume drugega dela turneje, v okviru katere prihajajo tudi na MotörCity.

Nastopili bodo tudi The Brew in The Bad Flowers.

 

Glavna nagrada letos motocikel Harley-Davidson

Festival je vsako leto boljši.
Festival je vsako leto boljši.

Kvaliteten in pester glasbeni program pa ni edino, s čimer se kiti MotörCity. V lanskem letu je organizator pripravil nagradno žrebanje z glavno nagrado custom vintage motociklom Blueberry Bomber. Tudi letos pripravlja zanimivo in atraktivno nagradno žrebanje z glavno nagrado motociklom Harley-Davidson Forty-Eight Anniversary! V čast 115. obletnice, ki jo karizmatična znamka praznuje v letošnjem letu, je bilo v tej barvni različici in s posebno grafiko in serijsko številko za cel svet v enkratni seriji izdelanih le 2400 primerkov. In z enim od njih se lahko odpeljete domov iz festivala MotörCity. Motocikel je zasnovan v značilnem buldog videzu, poganja pa ga klasičen zračno hlajeni štiritaktni, dvo-valjni, 1200 kubični agregat Evolution, ki še danes velja za pojem kakovosti, vzdržljivosti in značilnega zvoka. Motocikel pa bo pravzaprav unikat, saj bo na njem opravljenih nekaj manjših posegov.

 

Vstopnice so že v prodaji, vstop brezplačen za voznike motociklov in starodobnikov!

Za letošnjo drugo edicijo festivala MotörCity je že na voljo omejena količina festivalskih vstopnic po ceni 40 eur (+ provizija), na voljo pa sta tudi dnevni vstopnici za petek, 17.8. in soboto, 18.8. – obe vstopnici sta na voljo po ceni 29 eur (+ provizija). Vstopnice so v prodaji v spletni trgovni MH Shop.
V žrebanju za motocikel, ki bo v soboto, 18.8., sodelujejo vsi kupci festivalske vstopnice ali dnevne vstopnice za soboto, 18.8..

Posebej pa je potrebno poudariti, da imajo letos na festival prost vstop vsi vozniki motorjev in starodobnikov (samo vozniki) – v primeru, da bi želeli sodelovati v nagradnem žrebu, pa bodo morali vstopnico kupiti.