Ice on Fire z novim videom ‘Heroj’

Skupina Ice on fire
Skupina Ice on fire

Dolenjski rockerji ICE ON FIRE po uspešnem uvodnem singlu ‘Heroj‘ zdaj zanj predstavljajo še video in izdajajo celometražno plošco ‘Dobro v slabem’.

 

O videu ‘Heroj’

Novomeški rockerji ICE ON FIRE predstavljajo sveži video za singel »Heroj«, ki so ga izdali pred dobrim tednom dni. Amadej PapežJanez JanežičNejc Godec in Aleks Zorko pa se vračajo s še bolj pomembno novico. Prihaja prva avtorska celometražna plošča “Dobro v slabem“.

Plošča je odraz trdega dela, prijateljstva in nesoglasij, dnevov in noči v domačem studiu, truda in, kot se pošalijo člani, »skupinskega švicanja«. Pod avtorstvo vseh komadov se podpišejo člani benda sami, na seznamu pa sta se znašla tudi prejšnji singel Rokenrol in aktualni Heroj.

 

‘Cela vas brez štroma’ … o snemanju videa

Bendu in snemalni ekipi pod vodstvom Uroša Raztresna je priskocilo na pomoc kar trideset prijateljev. ‘Pri takšnih projektih se pokaže duh prave rock scene!’ je hvaležen vokalist in kreativna sila benda Amadej Papež.
Snemali so v mrzli januarski noči, na štirih stopinjah celzija, večino dežnega učinka pa je prispeval kar pravi dež. ‘Po določenem času na mrazu in vlagi tudi telesa ne čutiš več!’ je potrdil Papež, ki se je nekaj tednov pred snemanjem vrnil z zahtevnega služenja vojaškega roka.

A na najvecji preizkušnji je bila gotovo plesalka Gloria Glačnar. O svoji prvi snemalni izkušnji pravi: ‘Res je, bilo je zelo mrzlo in bili smo precej premočeni, skoraj nismo čutili teles. Ker ti je kot plesalcu pomembno, da vse stvari, s katerimi se ukvarjaš, pred občinstvom izpadejo top, pozabiš na pogoje in daš vse od sebe.’ ‘Naslednjič snemamo avgusta na morju!’ se je po snemanju pošalil šestnajstletni bobnar Aleks Zorko. Pri snemanju je sodelovala cela lokalna skupnost vasi Prevale. Ker je produkcija zahtevala popolno temo, so za del večera celotni vasi izključili elektriko.

 

Sledi promocijski koncert

Novomeška rock skupina bo celometražno plošco prvič predstavila v živo na promocijskem koncertu v domačem Lokalu Patriot, v petek, 2.marca ob 22h. Na odru se jim bodo pridružili ljubljanski Joker Out. Oba benda napovedujeta eksplozijo rocka.