Mötley Crüe so nazaj

Skupina Mötley Crüe (FOTO: The Riff Repeater)
Skupina Mötley Crüe (FOTO: The Riff Repeater)

Ameriška zasedba Mötley Crüe je potrdila svoj povratek na koncertne odre. Fantje so sicer pred šestimi leti podpisali dogovor o prekinitvi takratne turneje in naznanili konec.

 

 

 

 

Zbližal jih je prav film ‘The Dirt’

Z biografskim filmom ‘The Dirt‘, za katerega je poskrbel Netflix, so fantje znova navezali stike in zakopali bojno sekiro, hkrati pa doživeli tudi velik uspeh.

Po 35-ih letih delovanja na odru in po 30-ih letih od izdaje albuma ‘Dr. Feelgood‘, so se Mötley Crüe 31. decembra 2015 razšli. V tem času se med seboj niso pogovarjali. Leta 2018 so se Vince Neil, Nikki Sixx, Mick Mars in Tommy Lee znova srečali, da bi skupaj sodelovali pri nastanku biografskega filma ‘The Dirt‘. Snemanje pa jih je nepričakovano zbližalo in izboljšalo medsebojne odnose.

Colson Baker (a.k.a. Machine Gun Kelly) je dejal: ‘Od kar sem igral Tommy Leeja v ‘The Dirt’, mi je veliko oboževalcev dejalo, da si zelo želijo, da bi v živo videli spet prave Mötley Crüe. Mislil sem, da tega dne ne bom nikoli dočakal. A oboževalci so spregovorili in Mötley Crüe so jim prisluhnili!’

Po poročanju Rolling Stone se bodo Mötley Crüe prihodnje leto podali na ameriško turnejo, družbo na odru pa jim bodo delali še Poison in Def Leppard. Večina koncertov pa naj bi se zgodila na stadionih po Ameriki.

Že lani je Radar Online poročal, da je Live Nation za ponovno združitev skupine Mötley Crüe in njihovo turnejo ponujal fantom 150 milijonov ameriških dolarjev, a le pod pogojem, če Neil shujša 40 kilogramov in gre najprej na zdravljenje. Očitno takrat zahteva ni bila dovolj mamljiva za fante …

Le upamo lahko, da bodo fantje s turnejo prišli tudi v Evropo. O dogajanju pa vas bomo vsekakor obveščali sproti.