MO3MO s prvim singlom ‘Pametni prijatelj’

Foto: Facebook, promo
Foto: Facebook, promo

Brata Marko in Matjaž Ogrin sta oba sicer tudi člana LETEČIH POTEPUHOV, tudi spremljevalnega banda ADIJA SMOLARJA. Vendar jima je v zasedbi MO3MO cilj ustvarjati lastno avtorsko glasbo in z njo obogatiti slovensko glasbeno sceno. Z besedo motrimo, ki se navezuje na vedno manj uporabljano slovensko besedo motriti (opazovati, presojati), nakazujeta na kritičen pogled na dogajanja in vrednote v naši sredini.

Brata Ogrin sta pred kratkim izdala svoj prvenec ‘Pametni prijatelj’, za katerega sta posnela tudi promocijski video:

O bratih Ogrin

Marko Ogrin

Marko Ogrin je svojo glasbeno pot začel v skupini Ulixes, za katero je napisal tudi večino glasbe. S skupino je sodeloval tudi pri gledališkem projektu Tabula rasa, s katerim so se uspešno predstavili na gledališkem festivalu Vizije v Cankarjevem domu, nastopali po Sloveniji in gostovali v Beogradu. Vzporedno se je učil klavirja tudi na nižji glasbeni šoli v Ljubljani.

Po končani srednji strojni šoli se je vpisal na srednjo glasbeno šolo v Ljubljani – jazz smer, ki jo je tudi uspešno zaključil. Istočasno je že sodeloval v prvi zasedbi Letečih potepuhov, s katerimi je posnel tudi prvi album Zguba časa in denarja ter z Adijem Smolarjem sodeloval na albumu Bog ne daj da bi crknu televizor. V letu 1995 so s Potepuhi prejeli štiri zlate peteline in sicer za: rock album Zguba časa in denarja, rock pesem Bicikl, za debitante leta in za folk in etno album Bognedaj, da bi crknu televizor Adija Smolarja in Letečih potepuhov.

Po nekaj letih je sodelovanje s Potepuhi prekinil ter se bolj posvetil študiju glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani.  Začel je s poučevanjem glasbe v osnovni šoli, več kot desetletje pa že poučuje glasbo na srednji šoli. Šest let je organizacijsko in vsebinsko vodil avtorske glasbene muzikale na Gimnaziji Šentvid, za katere je tudi pisal glasbo. Razvil je glasbeno-didaktično igro Muzikalus.

Po dvajsetih letih  se je ponovno priključil Letečim potepuhom. V začetku 2019 je z bratom Matjažem ustanovil glasbeno zasedbo MO3MO.

Matjaž Orgin

Bobne je začel začel igrati že v tretjem razredu osnovne šole. Po končani nižji glasbeni šoli, kjer je šest let igral bobne in klavir se je vpisal na srednjo glasbeno šolo na oddelek za jazz. V tem času je igral s skupino Ulixes, s katero je sodeloval pri gledališkem projektu Tabula rasa. S tem projektom so se uspešno predstavili na gledališkem festivalu Vizije v Cankarjevem domu. Nastopali so po Sloveniji in gostovali v Beogradu. Igral je v prvi zasedbi Letečih potepuhov in z njimi posnel album Zguba časa in denarja. V letu 1995 so s Potepuhi prejeli štiri zlate peteline, in sicer za: rock album Zguba časa in denarja, rock pesem Bicikl, za debitante leta in za folk in etno album Bognedaj, da bi crknu televizor Adija Smolarja in Letečih potepuhov.

Sodeluje z Adijem Smolarjem, s katerim je posnel šest albumov: Bognedaj da bi crknu televizor, Od A do S, Je treba delat, Jaz ne grem v šolo, Ne se bat’, Prav zdaj. Posnel je bobne za glasbo nekaterih TV oddaj Odklop in Adrenalina. Sodeloval je tudi pri dveh albumih skupine Zaklonišče prepeva: Novo vreme-stare dileme, Odoh majko u rokere. Trenutno znanje deli v svoji bobnarski šoli in predstavlja Orffova glasbila po Sloveniji ter vodi delavnice tolkal. Bobne poučuje tudi v glasbeni šoli Bučar. Po dvajsetih letih se je ponovno pridružil skupini Leteči potepuhi. Z bratom Markom ustanovi skupino MO3MO.