Mizar predstavlja ‘Izrod’ in najavlja promocijski koncert

Skupina Mizar (FOTO: Aleksandar Ristovski)
Skupina Mizar (FOTO: Aleksandar Ristovski)

Mizar predstavlja novi singel ‘Izrod‘ iz prihajajočega šestega studijskega albuma ‘Večna praznina‘, ki bo na voljo od ponedeljka, 12.12.2022 na vseh digitalnih streaming platformah.

Na kratko o skladbi in albumu

Ena izmed desetih skladb na novem albumu, ‘Izrod‘ je pesem o človeku, ki je prodal svojo dušo in tako postal Izrod (изрод/Creep). Grdoba nima emocij niti empatije, on je moralni izmeček in denar je imperativ njegovega obstoja. Dante je grešnike razvrščal v 9 krogov pekla, večji kot so grehi, vse manjši so krogi.

Da bi rešili svojo prodano dušo, Mizarjevi izrodki morajo odpreti ‘Devet vrat’. Živimo v času zlobe, vse več je izrodkov, vse manj pa je ljudi. – MIZAR

Edinstven zvok kultne makedonske skupine, na čelu z močnim vokalom Zorana Tortevskog, človeške teme pretvarja v težke, ampak čarobne skladbe.

Naslednja priložnost za videti in slišati Mizar v živo, je v petek 16.12. v Domu omladine Beograd. Po letošnji mini turneji, ko so nastopili v Ljubljani, Reki in Zagrebu, se po sedmih letih ponovno vračajo v Beograd. Publika je na teh koncertih bila navdušena, člani skupine Mizar pa so pred svojim povratkom izjavili sledeče: ‘Zelo se veselimo prihajajočega koncerta, veliko lepih spominov nas veže na to mesto in publiko. Srečni smo, ker imamo priložnost predstaviti našo novo glasbo v živo, ki smo jo ustvarjali že kar nekaj časa. Nekateri singli so že bili objavljeni v studijskih verzijah, ampak igrati jih v živo je nekaj povsem drugačnega, pravzaprav posebnega. Pozivamo vse, da z skupaj z nami to doživite na koncertu, v petek 16.12. v Domu omladine Beograda.’