Michael Schenker o “In Search Of The Peace Of Mind”

Michael Schenker je pred dnevi pri založbi Nuclear Blast Records izdal svoj novi MSG album “Immortal”, ki je vstopil na glasbene lestvice širom sveta in dosegel 10 najboljših; na Japonskem (# 3), v Nemčiji (# 8), Švici (# 8) in na Švedskem (št. 8). Kitarist je pred kratkim objavil tudi novo epizodo, ki je posvečena njegovi prvi avtorski skladbi “In Search Of The Peace Of Mind”, ki se pojavi tudi na aktualnem albumu.

Z Michaelom je bil pred kratkim izveden obširen intervju, kjer se je kitarist dotaknil tudi svojega odnosa z bratom Rudolfom:

Ne. Tako kot sem to počel že zadnjih 50 let. Ne tekmujem in ne primerjam. Ne spremljam, kaj počno drugi, saj želim ostati svež. Nisem potrošnik, ampak ustvarjalec. Stvari iz preteklosti obiščem zgolj takrat, ko se pripravljam na turnejo. Da si osvežim spomin, saj ta ni popoln.

Kar se tiče sodelovanja s Scorpions, nikoli več. Leta 2015 me je band prosil, če bi jim pomagal pri pripravi box seta, ki bi izšel ob njihovi 50-letnici. Ko sem prebral vse netočnosti o plošči Lovedrive (1979), sem odstopil od projekta. Če ne bi bilo mene, bi bilo marsikaj drugače.

Vesel sem, da je Rudolf dosegel, kar si je želel. Biti slaven in bogat. Rad ga imam kot brata, a z njim ne bom več sodeloval.