MICHAEL SCHENKER GROUP: ‘Immortal’ (2021)

Nekdanji član Scorpions in studijsko aktivnejši predstavnik bratov Schenker je pred dnevi izdal nov studijski album.

O albumu ‘Immortal’

Ploščo Immortal, ki je izšla pod imenom Michael Schenker Group pri založbi Nuclear Blast Records (nakup). Album nadaljuje tradicijo svojih predhodnikov, saj se tudi na njem nahaja kar nekaj eminentnih gostov (npr. Derek Sherinian, Joe Lynn Turner, Ronnie Romero). Izdelek, ki služi kot poklon 50-letnici Michaelovega ustvarjanja, je bil posnet v Kidroom Studios, zmiksan v Kidwood Studio Münstertal, masteriziran pa v dunajskem CS Masteringu.

10 skladb dolga plošča dokazuje, da Michael tudi po pol stoletja še zmeraj premore sveže ideje in ustvarjalnost, zaradi katerih se ni bati, da bi postal nostalgičen akt. Morda ravno nasprotno, da ga odsotnost hitov, s kakršnimi se lahko pohvali njegov brat Rudolf, ohranja lačnega. Nekaj v smislu primerjave Metallice in Overkill, ki so tekom let izdali bistveno več albumov s precej manj spremembami v slogu. Odlični in strateško postavljeni aranžmaji ustvarjajo koherentno celoto, ki s pičlimi mašili tudi v primeru večkratnih poslušanj poskrbi, za uspešen prihod do cilja.

Kdo ve, kakšna bi bila zgodovina, če bi Michael ostal v Scorpions? Malo verjetno, pa vendar, gostovanje na prihajajočem albumu bi vsekakor popestrilo bandovo izrazito baladno naravnanost.

Seznam skladb na albumu:
1. Drilled To Kill
2. Don´t Die On Me Now
3. Knight Of The Dead
4. After The Rain
5. Devil’s Daughter
6. Sail The Darkness
7. The Queen Of Thorns And Roses
8. Come On Over
9. Sangria Morte
10. In Search Of The Peace Of Mind

Ocena: 4/5