Mi2: ‘Se vidimo v Ponovičah’

Skupina MI2 (FOTO: Aleš Žnidaršič)
Skupina MI2 (FOTO: Aleš Žnidaršič)

Objavljamo intervju z Mi2, ki bodo 31.08.2018 nastopili kot nosilci prvega dne festivala F52 (TUKAJ lahko kupite vstopnice za festival).

ROCKER.SI: Dotaknimo se najprej vašega prihajajočega nastopa v Ponovičah, kjer boste nastopili kot nosilci prvega večera (31.08.2018) festivala F52. Vam je bil slednji že poznan? Če, kje ste slišali zanj?

Mi2: Za festival F52 smo seveda že slišali, saj dober glas daleč seže, nismo pa doslej še imeli sreče, da bi na njem tudi nastopili. Od kod je prišla prva informacija, se ne spominjamo več. Dejstvo je, da se glasbeniki veliko pogovarjamo o »špilih« in se je tako v kateri od debat očitno znašel tudi ta, doslej še neobiskani festival.

ROCKER.SI: Kaj vas je prepričalo, da ste sprejeli vabilo?

Mi2: K letošnjemu nastopu je nedvomno največ prispevala srčnost organizatorjev, ki se predano trudijo okrog dogodka. Tako so nas recimo prišli obiskat prav na naš koncert v Cvetličarno, razložili koncept, tam smo si dali roke, odprli »flašo« in zacementirali naš dogovor.

ROCKER.SI: V Litijo, v Ponoviče, če smo natančni, prihajate prvič, kako to?  

Mi2: Pa saj je kar nekaj koncertnih prizorišč, ki smo jih letos, kljub že več kot dvajsetletni glasbeni karieri obiskali prvič. Mi2 letno nastopimo na kakšnih petintridesetih koncertih, zatorej včasih res mine precej časa, preden kakšen še ne obiskan konec »pride na vrsto«. Je pa zato zadovoljstvo, ko stopimo na oder, toliko večje.

ROCKER.SI: Vprašanje, ali nam boste v pripravili “midvajevski žur” v polnem pomenu besede, je verjetno odveč?

Mi2: Se kar strinjam. Moram priznati, da smo letos v odlični formi in praktično vsi poletni koncerti so bili odigrani na polno. Verjamem, da bo tudi v Ponovičah tako in vse kar si želim je, da bi nam tudi vreme stalo ob strani.

ROCKER.SI: Nam boste zaigrali tudi kakšno skladbo, ki je ne izvajate pogosto?

Mi2: Pa mislim, da jo bomo res. Na zadnjih nekaj koncertih je publika od nas zahtevala eno skladbo, ki je nismo igrali že dolga leta in smo se tako dogovorili, da jo naštudiramo do naslednjega nastopa. Ta pa bo ravno na F52. Za katero skladbo gre, pa naj do takrat ostane skrivnost.

ROCKER.SI: Glede na to, da ideja o festivalu F52 izvira iz zamisli, da bi se okoliški bendi lahko vsaj enkrat letno srečali na skupnem pikniku, kjer bi lahko zaigrale tudi mlajše zasedbe, ki zaradi razmer na glasbenem trgu ne dobijo veliko priložnosti, me zanima, kakšno je vaše mnenje o takšnih projektih? Kaj bi priporočili takšnim bendom in organizatorjem?

Mi2: Tovrstne projekte absolutno podpiramo, saj smo tudi sami med tistimi zasedbami, ki se trudimo na naših »špilih« zagotavljati možnosti nastopa tudi mlajšim, še neuveljavljenim izvajalcem. V svojih javnih izjavah vedno poudarjam, da bo šel rokenrol po gobe oz. se bo omejil le še na nek starejši krog poslušalcev, če se ne bodo kmalu pojavile mlade zasedbe, ki bodo prevzele štafeto od nas, kateri smo na sceni že desetletja.

ROCKER.SI: Dotaknimo se še malo vas samih. Glede na to, da bo potrebno na novo ploščo, kot nam je to nedavno razkril Dimek (TUKAJ), še nekoliko počakati, me zanima, ali lahko v kratkem pričakujemo kakšne ponatise starih plošč? Morda kakšno posebno izdajo na vinilnih nosilcih zvoka?

Mi2: O tem nismo razmišljali, dejansko tudi iz razloga, ker je izdaja vinilne plošče sorazmerno zahteven (drag) projekt, odjemalcev pa v Slovenji ni toliko, da bi lahko bil prepričan, da boš prodal vsaj minimalno naklado. Bomo zato raje pljunili v roke in se potrudili pri ustvarjanju novih skladb in v roku leta ali dveh vendarle izdali novo ploščo.

ROCKER.SI: Letošnje poletje je bilo za vas kar delovno. Po čem se ga boste najbolj spominjali?

Mi2: Gotovo po seriji res »fajn« koncertov, ki so nas drug za drugim napolnili z energijo in nam vlili volje za nove podvige. No ja, tudi nekaj tednov dopusta je bilo vmes, ki smo ga bili presneto potrebni, verjetno smo se tudi zato po njem s takšno lahkoto sprehodili čez koncertne odre.

ROCKER.SI: Nam do konca leta pripravljate kakšno posebno presenečenje? Morda novi singel?

Mi2: V oktobru se bomo srečali na prvih ustvarjalnih vajah in če bo vse po sreči, bomo do novega leta posneli vsaj kakšen nov komad. Če bo tako, ga vsekakor ne bomo obdržali le zase. Sicer pa v vmesnem času priporočam ogled novega videospota dueta Hamo in Rudi Bučar, v katerem boste tudi ljubitelji Mi2 prišli na svoj račun.

ROCKER.SI: Imate še kakšno sporočilo za naše sledilce?

Mi2: Le eno – se vidimo v Ponovičah!