MI2: 5. decembra tradicionalni koncert v Cvetličarni

Skupina MI2 (FOTO: Aleš Žnidaršič)
Skupina MI2 (FOTO: Aleš Žnidaršič)

V četrtek, 5. decembra 2019 se v ljubljanski Cvetličarni obeta tradicionalni in spektakularni koncert vrhunske domače skupine Mi2!

Avtohtoni slovenski rokerji Mi2 iz Rogatca, ki so se svojo neposredno iskrenostjo, humorjem, razgledanostjo, igrivostjo, razumevanjem slovenskega človeka, vtisnili v srca premnogim generacijam v naši državi, bodo z vami zarockali s svojimi največjimi uspešnicami kot so ‘Črtica’, ‘Sladka kot med’, ‘Samo tebe te imam’, ‘Čakal sn te ko kreten’, ‘Pa si šla’, ‘Oda gudeki’, Pojdi z menoj v toplice, Zbudi me za 1. maj, Moja teta Estera, Ti nisi ta, Čista jeba in drugimi, tako rekoč dvema ducatoma uspešnic, kot tudi ostalimi skladbami. In ker se obeta res vrhunska rockovska zabava s to vseslovensko rock skupino, ki jo ljubijo domala povsod, si vstopnice priskrbite čimprej, cene teh pa so 19,90 EUR, na voljo pa so na www.eventim.si in na vseh njihovih pooblaščenih prodajnih mestih.

 

 

 

O skupini MI2

Glasbena skupina Mi2 v nasprotju s prepričanjem večine šteje pet članov, od katerih so štirje po rodu iz majhnega podeželskega kraja Rogatca, vzniklega na stičišču Haloz in Kozjanskega, eden pa iz bližnjega Šmarja pri Jelšah. Danes razpeti na transverzali od Ljubljane do Maribora se na vajah dobivajo v Belem pri Šmarju, kjer imajo ob Igorjeve domovanju svoje glasbeno in ustvarjalno svetišče.

Ime Mi2 se prvič pojavi leta 1995, na slovensko glasbeno sceno pa se zasedba prebije s skladbo ‘Črtica’ (1996), kakšno leto zatem pa potrdi svojo prisotnost na njej s skladbo ‘Teta Estera’. Po odhodu ustanovnega člana Roberta Firerja – Fikija se takratna zasedba, ki so jo sestavljali še Vojko Hlupič in Vanja Janež ter današnja člana Egon Herman in Jernej Dirnbek, razide. V letih 1998 in 1999 se skupini pridružijo vsi manjkajoči člani današnje zasedbe (Tone Kregar, Robert Novak in Igor Orač Peter) in skupaj posnamejo ‘Album leta’ (2000), ki prinese vrsto uspešnic: ‘Pojdi z menoj v toplice’, ‘Pa si šla’, ‘Oda gudeki’, ‘Ljubezen pod topoli’, ‘Najrajši sn pa s teboj pil’, s katerimi bend postane stalni gost manjših in večjih koncertnih odrov.

Mi2 vedno poskrbijo, da se obiskovalci zabavajo. (FOTO: Rocker.si)
Mi2 vedno poskrbijo, da se obiskovalci zabavajo. (FOTO: Rocker.si)

Po pozicioniranju v prvih letih delovanja zasedbe in konsolidiranju benda sledi obdobje objavljanja uspešnih albumov in skladb. Leta 2002 Mi2 izdajo ‘Dečke s Sotle’, na katerem se poleg takrat najbolj predvajane skladbe ‘Samo tebe te imam’, nahajata še uspešnici ‘Odhajaš’ in ‘Ko bil sn še mali pizdun’. Ves čas tudi pridno koncertirajo, letno opravijo od 40 do 50 nastopov, o pavzi pa ne razmišljajo niti v času priprav in snemanja novih izdaj. Leta 2006 izdajo album ‘Dobrodošli na dvor’, ki prinese skladbe ‘Sv. Margareta’, ‘Zbudi me za 1. maj’, ‘Ti nisi ta’ ter priredbo Indexov ‘Sve ove godine’. Predvsem po zaslugi slednje Mi2 prvič pogledajo čez mejo – kot gostje Lačnega Franza nastopijo na koncertih v Zagrebu in Beogradu, povabljeni pa so tudi na koncert v počastitev 40-letnice skupine Indexi v Sarajevu.

Iz albuma ‘Rokenrol’ (2010), ki ga Mi2 izdajo ob 15 letnici svojega delovanja, predstavijo kar 10 različnih singlov, največ uspeha med njimi pa požanjejo ‘Štajersko nebo’, ‘Čakal sn te ko kreten’ ter ‘Sladka kot med’. V istem letu pri Založbi Litera objavijo njihovo Biografijo in Pesmarico, ob koncu leta pa se odpravijo na svojo prvo samostojno turnejo po večjih slovenskih mestih. Leta 2012 izdajo koncertni album ‘Decibeli’, na katerem je zapis njihovih koncertov iz Cvetličarne, Studia 14 Radia Slovenija in akustičnega nastopa v oddaji Izštekani. Z izdajo dočakajo svoj prvi in to kar trojni vinil, ki ga objavijo pod okriljem založbe ZKP RTV Slovenija.

Oktobra 2014 izdajo sedmi studijski in skupno osmi album z naslovom ‘Čista jeba‘. Naslovni komad po pričakovanju postane velika uspešnica, plošča pa kljub izidu proti koncu leta najbolje prodajani album leta 2014 v Sloveniji. Za album in skladbo ‘Čista jeba’ Mi2 prejmejo nagradi cehovskega združenja Zlata piščal. Kmalu po izidu se Mi2 odpravijo na svojo peto koncertno turnejo, v okviru katere po dvakrat napolnijo mariborski ŠTUK in ljubljansko Cvetličarno ter Celjski dom.

Z leti so pridobili številne oboževalce. (FOTO: Aleš Žnidaršič).
Z leti so pridobili številne oboževalce. (FOTO: Aleš Žnidaršič).

13. marca na Festivalu dokumentarnega rock filma ‘DORF’ premierno predstavijo dokumentarni film o skupini z naslovom ‘Kdo = Mi2‘, s katerim pričnejo obeleževati 20. obletnico skupine Mi2. Vrhunec praznovanja je veliki koncert ob 20. obletnici v razprodani Hali Tivoli v Ljubljani, kjer Mi2 nastopijo pred več kot 7.000 obiskovalci.

Leta 2017 se skupini pridruži klaviaturist Davor Klarič, s katerim Mi2 posnamejo prvi dve skladbi prihajajočega novega studijskega albuma, ki bo nosil naslov ‘Črno na belem’ in bo izšel enkrat v ne preveč oddaljeni prihodnosti. Skladba ‘Proklete vijolice’ se kmalu po lansiranju pridruži ostalim uspešnicam skupine.

 

 

VSTOPNICE:
Cene vstopnic: že od 19,90 EUR.
Prodaja vstopnic: www.eventim.si in Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Europark Maribor, Klicni center: 090 55 77*) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K)kiosk, Trafika 3DVA, bencinski servisi OMV z multi točko, agencija Palma in Alpetour potovalna agencija ter ostala prodajna mesta v sistemu Eventim Si.