Metalsteel predstavljajo ‘Spomenik’ in vabijo v Orto bar

Skupina Metalsteel (FOTO: K. Šinkar)
Skupina Metalsteel (FOTO: K. Šinkar)

Metalsteel predstavljajo tretji single ‘Road Warriors‘ z albuma ‘Spomenik‘, ki na današnji dan, 14. aprila 2023, izide na vseh digitalnih platformah28. aprila 2023 pa v ljubljanskem Ortu pripravljajo koncert s posebnimi gosti, na katerem bo njihov album na voljo tudi v obliki CD-ja. Prednaročila so že na voljo TUKAJ.

Metalsteel so se na svoj način lotili Sarcasm-ov

Road Warriors‘ je priredba skladbe skupine Sarcasm iz leta 1989. Metalsteel s skupino Sarcasm gojijo iskreno prijateljstvo na sceni, saj so med leti 2003 in 2005 skupaj odigrali številne koncerte po Sloveniji, njihov album ‘Crematory‘ (1989) pa je definitivno pustil pomemben pečat na jugoslovanski in slovenski metal sceni. Pri skladbi ‘Road Warriors’ je kot posebni gost sodeloval najuspešnejši slovenski metal glasbenik Tilen Hudrap, ki je po največjih svetovnih odrih igral z legendarnimi skupinami kot so U.D.O., Pestilence, Vicious Rumors, Paradox, v Sloveniji pa vodi thrash metal zasedbo Thraw.

Do sodelovanja na albumu Spomenik je prišlo povsem spontano. Z Metalsteel smo dolga leta (več kot 20 let) povezani na ogromno načinov: od samega začetka njihove in moje kariere smo si delili odre na neštetih koncertih, kasneje sem sodeloval na njihovem albumu “Entertainment”, skupaj smo odigrali evropsko turnejo z legendarnim ameriškim pevcem Jamesom Rivero, preživeli ogromne preskoke in trende v “sceni” in dosegli marsikaj (in več!), kar si kot otroci nismo niti predstavljali. Moje gostovanje na albumu je torej povsem naravno nadaljevanje dolgoletnega prijateljstva in metal povezave, ki jo gojimo dobesedno od osnovne šole. Prav to je bil razlog, da je snemanje potekalo sproščeno in v ultra metal vzdušju, z vnaprej poznanim vzorcem. Profesionalno okolje RSL studia je k naštetemu pripomoglo še dodatno, naj dodam, da je pravzaprav celoten projekt posnet “v živo”, z minimalnim nasnemavanjem. Nekaj, kar je v današnjih časih velika redkost! Metalsteel z albumom Spomenik ponovno prižigajo plamen preteklosti za prihodnje generacije mladih slovenskih rokerjev in metalcev, ki sicer mnogih komadov, ki se pojavijo na albumu, verjetno ne bi slišali nikoli. Odlična izvedba, nadgrajen zvok in pristno igranje vseh v bandu z mnogimi gosti je samo razlog več, da album snamete s pretočnih platform ali še bolje: ga fizično kupite v vseh formatih! METAL! – Tilen Hudrap

Na kratko o albumu ‘Spomenik’

Album ‘Spomenik‘ je poseben projekt, na katerem so Metalsteel predelali skladbe slovenskih hard n` heavy skupin iz 80-ih in 90-ih. S tem albumom se želijo pokloniti slovenskim skupinam, ki so jih poslušali kot osnovnošolci in so imele vpliv na njihovo ustvarjanje. Projekt “Spomenik” je medgeneracijska zgodba, saj na albumu sodelujejo številni gosti – glasbeniki različnih generacij, od originalnih članov takratnih zasedb, do mlajših glasbenikov, ki imajo modernejši pristop do dela.

Posebni gostje na albumu Spomenik:
Sergej Škofljanec (ex Requiem, ex San Di Ego), Tomaž Žontar (ex Pomaranča), Tilen Hudrap (ex U.D.O., ex Vicious Rumors, ex Pestilence), Aleš Pelhan (Pelhan Band), Davor Klarić (ex Šank Rock, Mi2), Aleksandra Josić (King Foo), Mark Lemer (ex Junaki nočne kronike), Jan Leščanec (SkyEye), Peter Dimnik (Avven, Shadow Universe), Franc Tominšek (ex Mary Rose), Matic Nareks (San Di Ego).