Metalsteel izdali konceptualen album ‘Beyond the stars’

Skupina Metalsteel (FOTO: Max Petac)
Skupina Metalsteel (FOTO: Max Petac)

Metalsteel, naša vodilna heavy metal institucija, je v soboto, 9. decembra, s koncertom v domačih Medvodah, na svet pospremila nov, njihov že sedmi album ‘Beyond the stars‘.

Zasedba z lastno glasbeno identiteto, ki v svojem izrazu združuje surovo agresijo z melodičnimi aranžmaji, heavy metal s progresivnimi elementi, je tokrat pripravila dovršen in oster konceptualen album.

 

O albumu ‘Beyond the stars’

Z novim albumom ‘Beyond the stars’ se Metalsteel dotikajo evolucijske teorije – od danes tja v prihodnost. Konceptualni album prinaša pripoved o prihodu zunajzemeljske civilizacije na naš planet. Njihov namen pa ni uničenje in podreditev človeka ampak dvig naše duhovne zavesti in novo evolucijsko stopnjo.

‘Človeštvo je v današnjih časih skrenilo s poti, izgubili smo kompas, moralne in čustvene vrednote. Postali smo povsem obsedeni in odvisni od moderne tehnologije, ki nas je že spremenila v robote. Zato nas ponovno obiščejo Nezemljani, ki želijo naš razvoj ponovno usmeriti v pravo smer in nas osvoboditi,’ o konceptu in zgodbi albuma pravijo Metalsteel.

Naslovnica albuma 'Beyond the stars'.
Naslovnica albuma ‘Beyond the stars’.

 

Za skladbo ‘The End Of The World’ posneli tudi video

Album ‘Beyond the stars’ so Benjamin Kic (kitara, vokal), Rok Tomšič (kitara), Matej Sušnik (bas kitara) in Daša Trampuš (bobni) snemali hkrati, kar je dandanes prej izjema kot pravilo.

Posnet je bil v studiu Jork in studiu Safe&Sound. Za celotno zvočno podobo je poskrbel Benjamin Kic, za ilustracijo Mark Jordan, za fotografije Max Petač, za grafično oblikovanje Mihaela Žitko. Album bo v začetku leta 2018 izšel tudi na vinilu.

Metalsteel so novi album pretekli konec tedna predstavili domačem občinstvu v Klubu Jedro Medvode. Poleg novih so odigrali tudi skladbe iz prejšnjih albumov, ki so med slovenskimi ljubitelji težkometalne glasbe že pridobile status legendarnih skladb.

 

O skupini Metalsteel

Skupina Metalsteel je izdala nov studijski album. (FOTO: Max Petac)
Skupina Metalsteel je izdala nov studijski album. (FOTO: Max Petac)

Metalsteel so aktivni že 16 let. V tem obdobju so posneli 6 studijskih in en live album (‘Usoda’, ‘Taste the sin’, ‘Bad in bed’, ‘Entertainment’, ‘Steel alive’, ‘This is your revelation’ in zadnjega, ‘Beyond the stars’).

Poleg samostojnih koncertov po Sloveniji in Evropi Metalsteel že lep čas sodelujejo z ameriškim pevcem Jamesom Rivero (Helstar, Malice, Seven Witches, Distant Thunder), s katerim se vsako leto odpravijo na turnejo po evropskih državah.

Tudi letos je bilo podobno: oktobra so koncertirali v Nemčiji, Belgiji in na Nizozemskem, kasneje pa so nastopili še kot njegova spremljevalna skupina. Metalsteel so tudi prva slovenska metal skupina, ki je nastopila s simfoničnim orkestrom na državni prireditvi v Cankarjevem domu, leta 2015 pa so posneli tudi uradno himno za festival MetalDays.

Metalsteel se z novim albumom ‘Beyond The Stars’ dvigajo med neznane galaksije in dokazujejo, da tudi mlajša generacija goji pristen in iskren metal. Album je izšel 9.12. preko založbe On Parole Productions.