Metallica se prilagaja oboževalcem

Skupina Metallica
Skupina Metallica

Direktor podjetja Spotify Daniel Ek pravi, da Metallica pregleduje podatke za ‘streaming’ storitev njihovih skladb in na podlagi rezultatov naredijo za vsako mesto posebej nov seznam skladb, ki jih bodo igrali v določenem kraju.

 

Vsak kraj ima drugačen seznam skladb

Velikani thrash metala še vedno na turneji provomovirajo svoj zadnji studijski album ‘Hardwired… To Self Destruct‘, zraven pa dodajo še skladbe, ki si jih v dotičnem kraju ljudje najbolj predvajajo preko storitve Spotify.

Ek je ob tem povedal: ‘Imaš glasbenike, kot je Metallica, ki spreminjajo seznam skladb iz mesta v mesto, temeljijo pa na tem, da pogledajo na Spotify podatke, katere skladbe so v določenem mestu najbolj predvajane.’

Ni kaj, več kot očitno Metallica ve, kako zadovoljiti svoje zveste oboževalce. Poleg skladb, ki jih je Metallica že sama uvrstila na seznam, dodajo še tisto, kar si v posameznem kraju najbolj želijo. Izvirna ideja, ki več kot le poteši ušesa lačne množice. Metallica pa hkrati s takšno potezo tudi dokazuje, da jih čas še ni povozil, ampak nenehno sledijo novim smernicam in tako ostajajo velikani, ki so v koraku s časom.