Avgusta se bo odvijal Lakeness Festival 2018

Skupina MI2 (FOTO: Marko Alpner)
Skupina MI2 (FOTO: Marko Alpner)

Lakeness Festival, ki bo potekal na istoimenskem prizorišču v Volčji Dragi pri Novi Gorici (Slovenija) med 16. in 19. 8. 2018, bo gostil številne bande iz štirih različnih držav.

Pester glasbeni program

Glavna skupina, Dubioza Kolektiv, bo na Rock šok stageu nastopila v petek, ko jo bodo spremljale še skupina Vallanzaska iz Italije in dve lokalni skupini. V soboto bodo nastopili gostje iz hrvaške Jinx, slovenski Mi2 in Elvis Jackson ter še dve lokalni skupini. Dogajanje pa bo potekalo na dveh odrih hkrati, saj smo za privržence elektronske glasbe pripravili še Woodhouse stage, kjer se bodo v treh dneh predstavili že mednarodno priznani izvajalci in tisti, ki si svojo pot v tej zvrsti še utirajo.

Vsi nastopajoči na festivalu Lakeness 2018.
Vsi nastopajoči na festivalu Lakeness 2018.

Treti oder je namenjen dnevni zabavi in je postavljeni na drugo lokacijo, kjer bo potekalo dnevno dogajanje. SUP kultura stage bo z bolj alternativnimi izvajalci, rapom in drugimi glasbenimi poslasticami zabaval ob reki Vipavi, kjer bodo potekale tudi vodne igre in bo postavljen chill kotiček za sproščanje. Ob tem smo z agencijo Ride Around pripravili tudi obvestivalske dejavnosti, od SUP izletov do kolesarskih tur po Vipavski dolini z vključeno kulinarično in vinsko degustacijo, s čimer bomo poskrbeli, da uresničimo slogan festivala Občuti Vipavsko dolino. Poskrbljeno bo tudi za spanje, saj je v festivalsko vstopnico vključen tudi brezplačen kamp, za tiste z dnevnimi vstopnicami pa bo ta dostopen po nizki ceni.