Metallica je objavila “delovno” verzijo “The Shortest Straw”

Metallica je na svojem uradnem YouTube kanalu objavila “delovno” verzijo pesmi “The Shortest Straw”, posneto decembra 1987 v garaži bobnarja Larsa Ulricha. Omenjena verzija pesmi se bo nahajala tudi na ponovni izdaji njihovega četrtega albuma “…And Justice For All” ob 30 letnici izzida albuma.

Album “…And Justice For All” bo zvokovno obdelal Greg Fidelman, izšel pa bo tako v digitalni verziji kot fizično na nosilcih zvoka. Na uradni strani Metallica.com lahko že oddate svoja prednaročila.

“…And Justice For All” bo na voljo kot dvojna vinil plošča, CD, trojni CD z dodatki, kaseti, omejenem Limited Edition Deluxe Box setu in treh digitalnih paketih (album, album z dodatki in Edition Deluxe Box).

Čeprav “…And Justice For All” velja za eno od klasik skupine Metallica, pa je bil album že od samega izzida leta 1988 kritiziran, da se na albumu premalo sliši bas kitara Jasona Newsteda, za kar so številni oboževalci skupine krivili Larsa Ulricha zaradi njegove zamisli, kako naj na albumu zvenijo bobni. “…And Justice For All” je bil prvi album, kjer je igral Jason Newsted, potem ko je v letu 1986 zamenjal pokojnega Cliffa Burtona. Da je za pomanjkanje bas kitare na albumu res kriv Ulrich, je v intervjuju potrdil tudi Steve Thompson, ki je zvokovno obdelal album. Dejal je, da je Newsted odigral bas odlično, zvoj je bil perfekten, vendar da ga je moral zaradi Ulricha znižati, da so se bolje slišali bobni. Dodal je še, da je sit tega, da krivijo njega zaradi pomanjkanja basa na albumu.

“…And Justice For All” setlista:

01.Blackened
02.…And Justice for All
03.Eye of the Beholder
04.One
05.The Shortest Straw
06.Harvester of Sorrow
07.The Frayed Ends of Sanity
08.To Live Is to Die
09.Dyers Eve