Metallica: Hammett ima več kot 500 novih idej za nov album

Krk Hammett ima Cliffa v lepem spominu.
Krk Hammett ima Cliffa v lepem spominu.

Metallica je svoj zadnji studijski album izdala novembra lani, sledila je (dolga) promocijska turneja, ki v Evropi traja še vedno, fantje bodo na stari celini vse do 11. maja prihodnje leto.

Kljub dejstvu, da so fantje precej zasedeni pa kitarist Kirk Hammett pravi, da ves čas razmišlja o novih idejah za nov studijski album.

Pred izdajo albuma je imel Kirk nemalo težav, v tistem obdobju je namreč izgubil svoj iPhone, na katerem je bilo posnetih veliko kitarskih riffov, ki bi jih moral uporabiti na albumu, posledično so bile vse ideje izgubljene za vedno.

Metallica je trenutno na turneji.

V nedavnem intervjuju se je Hammett znova dotaknil izgubljenega iPhona oziroma izgubljenih idej: ‘Tista zgodba o izgubljenem iPhonu, na katerem je bilo več kot 500 idej, se je zgodil pred več kot dvema letoma in tega še vedno nisem prebolel. To je moj način premagovanja, znova poskušam čezmerno kompozirat, hočem narediti več … Na mojm mobilniku je bilo 500 idej in zdaj imam približno 500 novih. Usedem se in pišem, več kot običajno in čutim, da je res ogromno veličastne glasbe, ki samo čaka, da jo razvijemo na pravi način.’

Dodal je še: ‘Vsak dan v roke vzamem svojo kitaro in pomislim na vse tiste ideje, in si rečem: OK, ustvariti moram pač nove ideje, v upanju, da se morda kakšna izmed tistih izgubljenih idej vrne v moj spomin. Morda bom našel način, morda se bo to zgodilo in bo rekel: o, da, Eureka! A to se za enkrat še ni zgodilo …’

Upamo le lahko, da na nov plošček ne bomo čakali tako dolgo, kot na ‘Hardwired… To Self-Destruct‘.