Metallica bo na novo posnela skladbo ‘Nothing Else Matters’ za film

Kljub karanteni in oteženimi delovnimi pogoji za številne glasbene skupine pa Metallica v zadnjih nekaj mesecih ni počivala. Zdaj je bobnar Lars Ulrich namreč razkril, da skupina pripravlja novo orkestralno različico legendarne skladbe ‘Nothing Else Matters‘ iz leta 1991.

 

Na novo aranžirana skladba bo uporabljena v filmu

V nedavnem pogovoru za Collider je Lars povedal, da Metallica sodeluje skupaj s skladateljem Jamesom Newtonom Howardom. Skupaj bodo poskrbeli za novo različico legendarne skladbe ‘Nothing Else Matters‘, ki jo bodo nato uporabili v prihajajočem Disneyjevem filmu Jungle Cruise.

Ulrich je med drugim dejal: James Newton Howard, človek, mit, absolutna legenda. Glede na to, kaj je naredil, je to izjemna čast, da smo lahko naredili z njim in veselimo se že, da bo svet to slišal. Gre za nekakšno zanimivo preobrazbo, ker je nekako – in nočem povedati preveč – ampak je zelo nenavadna preobrazba, kajti gre za njegov aranžma skladbe ‘ ‘Nothing Else Matters’. Mi smo napisali skladbo, on pa jo je vzel in preuredil tako, da ustreza nečemu specifičnemu v filmu.’