MetalDays 2019: namesto Anselma prihajajo Rotting Christ

Metaldays 2019 (Foto: Promo)

Ure tečejo in zdi se, da dnevi minevajo čedalje hitreje. Še malo pa bo vprašanje: ”Kam greš na morje?” zamenjalo še eno nadležno vpašanje: ”Kje boš za novo leto?” A preden začnete planirat smučanje na Krvavcu vas čaka mesec julij, ko se bo Tolmin med 21. in 27. julijem odel v črno. Prihaja namreč Metal Days, festival namenjen vsem ljubiteljem težko kovinskih zvokov.

Organizatorji so tudi tokrat poskrbeli za pester line up, na katerem se nahaja kar nekaj poznanih imen, pa tudi kakšno tako se najde, ki menda z metalom nima nič skupnega. V petih dneh bo tako na dveh odrih nastopilo okrog 75 bendov. Organizatorji sicer sporočajo, da vrstni red ni dokončen in da so na njem možne spremembe. In nekaj se jih je že zgodilo.

Prihajajo Bullet in Rotting Christ

Koncert je odpovedal ameriški progresivni instrumentalni bend Animals as Leaders, vendar obljubljajo, da se oboževalcem odkupijo že prihodnje leto. Namesto njih pa k nam prihajajo švedski heavy metalci Bullet. Slednji so lansko leto izdali svoj šesti studijski album ”Dust to Gold”.

 

Naslednji, ki so odpovedali svoj nastop pa so Philip Hansen Anselmo and The Illegals. Tudi slednji so že potrdili, da k nam zagotovo pridejo prihodnje leto. Na prvega moža Pantere bo tako potrebno počakati vsaj še eno leto. Vendar so organizatorji že poskrbeli za zamenjavo. Namesto Anselma v Slovenijo prihajajo očetje grškega black metala Rotting Christ. Bend, ki je z izdajo albuma ”The Heretics” poskrbel za enega (naj)boljših albumov letošnjega leta.