Metaldays 2018 Warm Up – Iced Earth, Metalsteel

Mrzlo in vroče bo - Metaldays 2018 Warm Up.

Logika pravi takole – julija, ko se ves metalski živelj vneto pripravlja na festival Metaldays, ki letos med drugim gosti tudi ene in edine Judas Priest, se mora v Kinu Šiška odviti ogrevalni koncert, da koga nepripravljenega kasneje kap ne rukne. Warm up bo brez primere – nastopili bodo ameriški power metalci Iced Earth.

Zasedba, ki jo vodi kitarist/tekstopisec Jon Schaffer, je od nastanka leta 1988 pa vse do danes vedno navduševala svet s svojim epsko obarvanim, čustveno nabitim in pristnim ameriškim power metalom.

Ne glede na to, ali smo Iced Earth doživljali zgolj prek poslušanja albumov, kot so recimo Night Of The Stormrider, Something Wicked This Way Comes, The Glorious Burden, Dystopia ali pa ste jih poleg tega občutili tudi v živo (vsaj lani na Metaldays), vedno nam je bilo jasno, da gre za bend, ki mu ni enakega, za bend, ki da vsakem poslušalcu vedeti, da obstaja zaradi njega in zanj.

Iced Earth so od ljudi za ljudi, če se drugače izrazimo. Na albumih so se dotikali mistike, nenapisane in davno pozabljene mitologije, zapisanih literarnih klasik ali pa zgodovinskih dogodkov, zadnja leta pa s svojim sporočilom predstavljajo luč v temi navidezno svobodnega sveta. V živo se to izrazi s pomočjo dolgih nastopov, nabitih tako z energijo kot s čustvi, s pesmimi, ki se dotikajo vseh njihovih obdobij, čeprav je gotovo, da se bodo julija v Kinu Šiška verjetno osredotočili na aktualni album Incorruptible.

Vsekakor so vokalist Stu Block, kitarista Jon Schaffer in Jake Dreyer, basist Luke Appleton ter bobnar Brent Smedley oziroma Iced Earth nekaj, česar ne smete zamuditi, če vam po žilah teče metalska kri.

Predskupina pa prihaja iz domačih logov, in sicer so to Metalsteel, bend, ki že od samega začetka živi in diha heavy metal, ki se je kalil tako v beznicah kot na festivalih povsod po Evropi, bend, ki vas navdušuje tako s svojimi klasičnimi hiti kot z novim albumom Beyond The Stars, ki je izšel decembra lani prek On Parole Productions.

KDAJ: 11. julij 2018, Kino Šiška
KDO: Iced Earth + Metalsteel

Vstopnice: 25 evrov v predprodaji, 29 evrov na dan koncerta.
Zaenkrat prek On Parole, kmalu pa tudi v Orto Baru in Trugi.