Metal večer na Tednu Mladih 2018

Skupina Dekadent
Skupina Dekadent

V okviru Tedna Mladih 2018 bo Novi KLG v sodelovanju s Klubom študentov Kranj pred Rock Barom Down Town ponovno gostil ambientalno black metal skupino Dekadent, ki jo kranjski publiki ni potrebno posebej predstavljati, saj je s svojimi odličnimi nastopi navdušila že večkrat. Za ogrevanje bo poskrbel groove/death metal kvartet Morywa iz Celja, ki se je tekom zadnjih nekaj let uveljavil kot eno od prepoznavnejših imen na domači metal sceni, čez prag zaklonišča, v katerem vadi, pa bo tokrat prvič pokukala tudi čisto sveža kranjska zasedba, ki sliši na ime Nesit.

 

O nastopajočih

Dekadent (Ambiental Black Metal // Ljubljana)
Zasedba Dekadent že 13. leto kuje edinstveno zmes črne kovine, le leto manj pa jo predstavlja tudi poslušalcem pod odrskimi deskami. V dobrem desetletju je četverica nanizala 4 albume in eno kompilacijo, prav te dni pa se mudi v studiu, kjer pripravlja svoj najnovejši album. Glasbo Dekadent najlažje opišemo kot atmosferični odgovor na drugi val skandinavskega black metala, vendar zasedba v svoje kompozicije vključuje jasne note psihedelije, klasične glasbe, post-rocka in progresivnega metala. Fantje imajo za seboj številne koncertne dogodke, turneje po Evropi in Rusiji, v Kranju pa kanijo predstaviti tudi nekaj povsem svežega materiala.

Morywa (Groove/Death Metal // Celje)
Morywa pomeni hrup, kot skupina pa deluje imenu primerno, saj v svoji glasbi združuje več različnih ekstremnih metal žanrov. Band je nastal leta 2013, v današnji zasedbi pa deluje od poletja 2014, ko se je zbrala prava ekipa in začela z ustvarjanjem glasbe in koncertiranjem po manjših in tudi večjih slovenskih odrih. Morywa so se tekom zadnjih nekaj let uveljavili kot ena od prepoznavnejših skupin na domači metal sceni. Pričakujete lahko energičen nastop, podkrepljen z obilico nizko uglašenega groova in mastnih rifov.

Nesit (Metal // Kranj)esit je skupek mladih glasbenih navdušencev iz Kranja, ki skušajo združiti najrazličnejše stile v zanimive kombinacije in dokaj poslušno glasbo.

Rock Bar Down Town, Kranj, 17. maj ob 20:00
Vstop: 4 € (člani KŠK), 6 € ostali