MENT Ljubljana praznuje 10 let!

Ment 2024

Mednarodni predstavitveni festival MENT Ljubljana, ki je slovensko in regijsko neodvisno glasbeno ustvarjalnost pomagal postaviti na evropski zemljevid, v letu 2024 praznuje 10. obletnico! 

Deseta edicija festivala glasbenih odkritij, ki se bo med 21. in 24. februarjem 2024 odvila na več kot 15 koncertnih in konferenčnih prizoriščih, prinaša nastope več kot evropskih 80 izvajalcev, od že uveljavljenih imen do novih talentov, ki bodo krojili prihodnost evropske glasbene scene.

V prvem paketu posebej izpostavljamo Los Bitchos (UK), Ano Luo Caiano (PT), Ada Oda (BE, IT), Joshuo Idehena (UK) in Personal Trainer (NL), še več domačih in tujih imen pa lahko odkrijete tukaj.

MENT 2024 obeta tudi številne novosti. Tradicionalnemu trodnevnemu festivalskemu rajanju se pridružuje še četrti dan, posvečen CE/MENTu, novemu segmentu festivala MENT, ki v fokus postavlja klubsko kulturo in elektronsko glasbo.  


V petek, 23. februarja, bo MENT konferenca gostila številne zanimive goste iz sveta elektronike, zvečer pa bomo plesali ob klubskih selekcijah domačih ter tujih didžejev. V soboto, 24. februarja, pa sledi še osrednji CE/MENT program. V Kinu Šiška se bo premierno zgodil celonočni rejv v družbi domačih in regionalnih talentov ter britanskega producenta Blawana, enega najbolj cenjenih in prepoznavnih techno ustvarjalcev 21. stoletja!

Znana je tudi prva MENT specialka za leto 2024, gostovanje zloglasnega beograjskega letnega dogodka Hali Gali, ki se bo prvič zgodil izven Srbije. Pričakujte nastope in DJ sete nekaterih najvznemirljivejših imen srbskega glasbenega podzemlja!

Ment 2024