Mate Bro z novim videom ‘Preblizu pleševa’

Mate Bro (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Mate Bro (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Mate Bro je prejšnji teden predstavil novo skladbo, tokrat komad stare šole funka ‘Preblizu pleševa‘. Lahkotna, spevna, pozitivna skladba je danes dobila tudi video podobo.

Na kratko o videu ‘Preblizu pleševa’

Tako kot za skladbi ‘Lo fi jutro‘ in ‘Runaway-Brani me‘, ki jo je Mate izdal pod imenom BRO, je videospot za ‘Preblizu pleševa‘ nastal v Srbiji v sodelovanju z Jašo Gabrijanom. Posnet je bil v okolici Beograda v industrijskem obratu, kjer izdelujejo peciva in sladkarije. Ekipa ustvarjalcev spota, z režiserjem Aleksandrom Mihailovićem na čelu, se je pri vizualizaciji skladbe zgledovala po futurističnih filmih, kot je npr. Peti element. Sterilno okolje, v katerem so snemali, so s pomočjo dima, megle in luči ter zanimivih kadrov ter kotov snemanja (tudi z dronom, ki leti med nogami) spremenili v pravo filmsko kuliso, na kateri se odvija zbliževanje dveh, ki na koncu vendarle preblizu zaplešeta – na vrtljivi platformi seveda.

Preblizu pleševa‘, je pesem stare šole funka – lahkotna, spevna, pozitivna. Zanjo je Mate spisal glasbo, tekst in skupaj z Iztokom Turkom poskrbel tudi za njeno produkcijo. So pa pri njenem nastanku sodelovali mnogi: Žan Hauptman na klaviaturah, za godalni aranžma in izvedbo je poskrbel Matija Krečič, na bobnih je Chris Stolz, vse ostalo pa: Mate Bro (vokal, bas kitara, kitara, del klaviatur, glasba, besedilo, aranžma).