Mastodon že v studiu

Skupina Mastodon (FOTO: Skiddle)
Skupina Mastodon (FOTO: Skiddle)

Javil se je bobnar in pevec ameriške heavy metal zasedbe Mastodon Brann Dailor in sporočil veselo novico, da fantje že pridno delajo na novem materialu za prihajajoči plošček, nekaj članov se je namreč že zaprlo v studio. Na začetku prihodnjega leta pa jih čaka med drugim tudi evropska turneja.

Kdaj bo plošček izšel, še ni znano

Že avgusta je Brann Dailor namignil, da skupina Mastodon zbira ideje za naslednika albuma ‘Emperor Of Sand‘, ki so ga izdali leta 2017. Takrat je sicer še dejal, da ne bodo več namenili pozornosti novi glasbe, vsaj ne do leta 2019. Kot vse kaže, pa so se načrti rahlo spremenili, Dailor je namreč na Instagram profilu objavil fotografijo kitarista Billa Kelliherja in ob tem zapisal: ‘Nova glasba? Yep.’

Poleg ritem kitarista je v objavi označil tudi glavnega kitarista Brenta Hindsa. Glede na objavo se trenutno zdi, da v proces snemanja niso vključeni še čisto vsi člani … a vseeno je lepo slišati, da Mastodon že pridno delajo na novih melodijah.

 

View this post on Instagram

 

New music? Yep. @billy_butterslax @bhinds @meinlcymbals @officialtamadrums @evansdrumheads #heavymetalvomitparty

A post shared by Brann Dailor (@creamale) on

A že kmalu na začetku prihodnjega leta, bodo fantje studio primorani (vsaj začasno) zapustiti, čaka jih namreč evropska turneja, v sklopu katere bodo imeli, kar 25 koncertnih datumov.