Manifest močno ‘V prijemu oblasti’

Manifest - V prijemu oblasti (Foto: YouTube)

Zasedba Manifest nadaljuje z izdajanjem provokativnim, a še kako družbeno pomembnih singlov. Po tem, ko so kričali “Mi smo tu!” (TUKAJ), so se zdaj znašli v močnem prijemu oblasti. Za novo skladbo so posneli tudi videospot.

Pred slabima dvema tednoma so v javnost spustili nov videospot in z njim komad, ki bo imel svoje mesto na drugi studijski plošči. Videospot je bil posnet v sklopu nagrade bitke bendov v Medvodah, ki jo je organiziral zavod Sotočje. Posneli so ga z ekipo Maxvisuals.

“Živimo v časih, ko praktično ne moremo sooblikovati družbe drugače, kakor da odražamo njen pravi ‘jaz’ skozi našo glasbo (ki je itak ujeta med debele platnice html linkov namesto odrov) ali kot se klišejsko rado reče v ‘šovbiznisu’ – družbe, kateri nastavljamo zrcalo. Zanka v katero so ujeti državni organi, sploh v času vlade, ki državne aparate podreja svojim potrebam, postaja vse tesnejša.”

Zasedba izpostavlja, da skladba nikakor ne posplošuje. “Opozarja in posmehuje pa se vaškim šerifom, ki si z vihranjem pendreka, pisanjem “kazni”, nadrkanim pristopom in marsičem hujšim bildajo lasten ego.”