Måneskin z novim singlom “MAMMAMIA”

Måneskin so izdali novi singel “MAMMAMIA,” ki je, kot je na tiskovni konferenci v  legendarnem berlinskem klubu SO36 (domu mestnega punk gibanja, ki sta ga pogosto obiskovala David Bowie in Iggy Pop), razložil Damiano David, nastal zelo hitro: “Imeli smo le nekaj dni časa za studio in pripravo nove glasbe. Na srečo se je pesem pojavila zgolj v nekaj urah.”

“Med ustvarjanjem pesmi se nismo jemali preveč resno,” je nadaljevala basistka Victoria de Angelis. “To je zelo trapasta, brezskrbna pesem. Takšne še nismo ustvarili. Prišla je zelo naravno. Poskušali smo se zabavati in uživati, saj [je bila napisana] v trenutku, ko smo doživeli marsikaj. ”

Po Davidovih besedah se pesem norčuje iz vseh govoric in ugibanj, ki so nastala o bandu po njihovem nenadnem mednarodnem uspehu.

“Po Evroviziji je bilo na nas osredotočene veliko pozornosti,” je pojasnil. “Velikokrat smo naredili kaj, kar se nam je zdelo odlično, vendar so ljudje to kritizirali. To sem želel prevesti v besedila, saj gre za nekaj, kar se dogaja pogosto. Da delate nekaj, kar se vam zdi odlično, vendar ljudje tega ne razumejo, kar se odraža v slabih sodbah in komentarjih. Hotel sem se norčevati iz te situacije.”

“Del “I’m on my knees and I can’t wait to drink your rain / I’ll keep your secret if you let me get a taste / Tell me your limit, I will cross the line” govori o spolnem življenju ljudi, ima pa tudi isto sporočilo je David. “Kako ljudje vidijo vaše početje in kako se njihovi vtisi razlikujejo od vaših.”

Navkljub dvigu popularnosti Måneskin še vedno nočejo sodelovati z zunanjimi soavtorji. “Če naredimo nekaj dobrega ali slabega, želimo, da je to odvisno od nas samih,” je pojasnila de Angelis. “Že od začetka pišemo lastno glasbo, kar se je za zdaj izkazalo za dobro potezo. Še vedno smo mladi, imamo toliko stvari za pogovor, izražanje, eksperimentiranje. Samo uživamo. ”

David je dodal: “Če sem iskren, sem nekakšna diva in nikoli ne bom dopustil, da bi kdo drug pisal glasbo namesto mene.”

Zmagovalci letošnjega izbora za pesem Evrovizije so pred kratkim najavili tudi evropsko turnejo Loud Kids On Tour, ki je bila razprodana v rekordnih dveh urah. Zasedba se bo med drugim ustavila tudi na Dunaju, kamor nas bodo zapeljali Koncerti.net (aranžmaji so trenutno razrodani, se pa lahko vpišete na čakalno vrsto).