Måneskin predstavljajo video za ‘Supermodel’

Måneskin so izdali nov video za svoj zadnji singel ‘Supermodel,’ ki je na voljo na dnu članka.

‘Supermodel’ smo napisali po nekaj najboljših mesecih preživeli v LA,” so ob izidu skladbe zapisali Måneskin. “Bili smo presenečeni, da so ljudje tako obsedeni s konceptom slave. Vsa ta obsedenost z videzom in družbenimi povezavami.”

Pevec Damiano David je ob klepetu za NME podrobneje pojasnil ozadje pesmi: “Vedno imamo ta portret ZDA, da gre za ‘najbolj kul kraj na svetu, kjer se uresničujejo sanje in vsak ima priložnosti!’ res, ampak po drugi strani pa jih spremlja tudi veliko krivice, nepravičnosti, brezdomcev in rasističnega sranja. Na teh zabavah so bili vsi preklete modne ikone. Razmišljal sem: ‘Kako se počutijo, ko pridejo domov? So res srečni? Ali res uživajo v tem, kar počnejo?’ Želite se družiti s tem supermodelom, kar vas bo morda pripeljalo v težave.  Kakor cigarete: ljubiš jih, a veš, da te bodo ubile. Še vedno si misliš: ‘Ne glede na to, nekega dne bom tako ali tako umrl.”

Video za ‘Supermodel’ so posneli v Londonu, režirala pa sta ga Bedroom projects (The 1975) in Ben Chappell (Arctic Monkeys, Nine Inch Nails). Izdelek sledi zapuščini Tarantina in Hitchcocka. Lovi razmerje med razpoloženjem pesmi in njenim besedilom ter nizom katastrofalnih dogodkov.

“Z videom smo se želeli pokloniti našim najljubšim filmom iz 90-ih,” so zapisali še Måneskin. “Poskušali smo ujeti kinematografsko vzdušje o skrivnostnem liku. Ko smo prišli na idejo, smo tesno sodelovali z režiserji in Benom, da smo poustvarili sekvence iz naših najljubših filmov iz 90. let. Med snemanjem v Londonu smo zelo uživali. Izvajali smo smešne prizore, ki so nas spominjali na detektivske B-filme.”