Majski večer v družbi z Larkin Poe

Larkin Poe, 20.5.2022, Kino Šiška (Foto: Belmin Zulić)

Petek, 20.maj. Prijeten večer na terasi Kina Šiška, čakanje na začetek večkrat prestavljenega koncerta ameriške roots rock skupine – Larkin Poe.

Tokrat je za ogrevanje poskrbel Ryan McMullan. Mladenič, ki prihaja iz Severne Irske ima za seboj že nekaj koncertne kilometrine in tudi tokrat je talentirani kantavtor dokazal, da je upravičeno eden izmed najobetavnejših mladih izvajalcev.

Nekaj čez 21. uro pa so na oder stopili Larkin Poe, na čelu z sestrama Lovell, Rebecco in Megan. Za skupino, ki velja za eno izmed prepoznavnejših v teh vodah, so bila pričakovanja visoka.

Prva pesem večera ”She’s a Self Made Man” je poskrbela za dvig nivoja energije v Šiški. Brez dvoma sta sestri vrhunski glasbenici,  Rebecca je kot vokalistka na ravni svetovnih zvezd, njena sestra Megan pa igra lapsteel kitaro, kot da je bila rojena z njo v rokah. Žal pa celoten koncert ni ostal na isti ravni.

Larkin Poe, 20.5.2022, Kino Šiška (Foto: Belmin Zulić)

Skozi celoten večer je skupina proizvajala iskre, nikoli pa niso uspeli zanetiti ognja. Pesmi v živo zvenijo identično kot na studijskih albumih, kar je sicer pohvale vredno, vendar so obiskovalci vseeno pričakovali nekaj več kot zgolj izvajanje le teh.

Minimalni stik z občinstvom je bil eden izmed razlogov, da se je dvorana med koncertom postopoma izpraznjevala, veliko ljudi se je zadrževalo na hodniku, s hladno pijačo v rokah.

Koncert je postregel s skoraj 90-minutno setlisto, med katerimi je bilo nekaj priredb, med njimi je tudi  priredba tradicionalne pesmi ”John the Revelator”, eden izmed vrhuncev večera.

Sestri Lovell sta predstavili novo pesem ”Bad Spell” in z njo najavili studijski album ”Blood Harmony”, ki izide 11. novembra 2022.

Foto: Belmin Zulić