Maja Založnik & Moonshine s prvo ploščo »Pieces«

Ena najbolj uveljavljenih slovenskih vokalist Maja Založnik je s svojim glasom in pojavnostjo očarala že mnoge, vključujoč mednarodno žirijo in gledalce nemške oddaje The Voice. V zadnjih letih jo na glasbenih odrih spremlja skupina Moonshine, s katero je posnela prvo avtorsko ploščo Pieces.

Maja Založnik je v slovenskem prostoru s svojim neverjetnim vokalom prisotna že mnoga leta. Spremljali smo jo tako na različnih glasbenih izborih in oddajah, kot tudi na evrovizijskih tekmovanjih in koncertih v živo, kjer je zbranemu občinstvu predstavljala svoj bogat repertoar od popa, soula, rocka in funka. Veliko uspeha je požela z visoko uvrstitvijo na nemškem The Voice.

V letu 2015 je Maja začela sodelovati s srbsko glasbeno skupino Moonshine, s katero je sprva posnela skladbo ‘You are my life’, kasneje je sledil tudi videospot. Kljub veliki razdalji Ljubljana-Novi Sad, so na tej relaciji preigrali mnogo koncertov. Družba uveljavljenih glasbenih ustvarjalcev se je ujela, zaiskrila se je iskrica in začutila želja, da bi lahko naredili ‘nekaj več’. Vso energijo, izkušnje in razigranost, ki jih delijo s svojimi poslušalci na koncertih, so tako letos strnili na prvem skupnem albumu. Avtorske skladbe z nove plošče Pieces izvirajo iz osebnih spoznanj, občutkov in ustvarjalne inovativnosti vseh članov benda. Predvsem pa predstavljajo nekaj novega in stilsko drugačnega iz Majine strani – takšne Maje še nismo slišali! Na skupni projekt so zelo ponosni in se že veselijo, da ga bodo lahko predstavili širši publiki in tako s svojimi glasbenimi privrženci delili svojo zgodbo. Nedvomno bodo pritegnili tako obstoječe kot nove poslušalce.

Plošča bo izšla pri založbi Dallas Records Slovenija.

Izdajo plošče spremlja tudi promocijska turneja po Sloveniji, katero bodo Maja & Moonshine začeli z otvoritvijo v Ljubljani, v četrtek, 7. 3.2019, v Kavarni Sputnik. Koncert, na katerem bo zasedba predstavila avtorske skladbe s prihajajoče plošče, bo prijetno druženje za vse njihove glasbene kolege, prijatelje in oboževalce. Kot poseben gost se bo nastopajočim pridružil tudi reper Zlatko.

Po otvoritvenem ljubljanskem koncertu sledita še celjski in mariborski, na katerih bodo obiskovalci lahko slišali številne popularne pop in rock priredbe, od poskočnih hitov do romantičnih šlagerjev, zasedba pa bo predstavila tudi izbrane avtorske skladbe s prihajajoče plošče.

Datumi turneje:

  • Četrtek, 7.3.2019 – Ljubljana, Kavarna Sputnik, 20:00
  • Petek, 8.3.2019 – Celje, Špital Za Prjatle
  • Sobota, 9.3.2019  – Maribor, Salon uporabnih umetnosti