Magnifico virtualno kar dvakrat napolnil Stožice

Magnifico_2020-165_foto_Marko_Delbello_Ocepek

Magnifico je sinoči poskrbel, da se je zamajalo internetno omrežje v Sloveniji. Tradicionalni božični koncert pa se je zapisal v zgodovino kot najbolje prodajani spletni dogodek pri nas.

Magnifico, ki je že 16 let zapisan tradicionalnim božičnim koncertom in je zadnja tri leta 25. decembra razprodal Areno Stožice, je tudi letos vztrajal pri nadaljevanju tradicije. Tokrat je moral koncertno zgodbo preseliti na splet. S tem je gledalcem po celem svetu odprl vrata Doma svobode, kjer je postregel z največjimi uspešnicami, tradicionalno molitvijo in poezijo.

»Hvala, ker ste se pridružili našemu eksperimentu ter izkazali potrpežljivost in podporo na tej glasbeni avanturi. Zaradi vas ima naše početje smisel. Vesele praznike!« je povedal Magnifico. Z glasbeno zasedbo v sestavi Jan Jarni (kitara), Jan Gregorka (bas kitara), Schatz! (bobni), Matej Kužel (saksofon), Luka Ipavec (trobenta) in Matija Krečič (violina) je glasbeno praznovanje trajalo uro in pol, gledalci pa so po koncertu lahko uživali še v posebnem after-showu. Magnifico je namreč z bratom Schatz!jem stopil za mešalno mizo in izbiral skladbe po osebnem okusu. Nekatere melodije pa je opremil tudi z glasom in kitarsko spremljavo.

Iz podjetja Entrio, ki je skrbelo za prenos koncerta in prodajo vstopnic sporočajo, da je dogodek presegel vsa pričakovanja, na začetku pa so ga pospremile tehnične težave. Kupci vstopnic si lahko koncert ogledajo še naslednjih 48 ur, namesto 24 ur kot je bilo prvotno predvideno. Prav tako pa vsem, ki menijo, da so bili zaradi začetnih tehničnih motenj prikrajšani za izkušnjo, sporočajo, da lahko v naslednjih 48 urah zahtevajo vračilo kupnine na naslovu info@entrio.si.

»Magnificov koncert na spletu je podrl vse rekorde v prodaji vstopnic za virtualni koncert v tem delu Evrope in je daleč nad pričakovanji. Pogumna poteza Magnifica in njegove ekipe je nova pot tudi za ostale organizatorje v teh težkih časi. Dokazali so, da je mogoče delati in da je format t.i. hibridnih koncertov prihodnost. Čeprav smo imeli na začetku tehnične težave, za kar se iskreno opravičujemo, nam je po 20 minutah uspelo vzpostaviti povezavo in kupcem vstopnic omogočiti spremljanje koncerta na visokem nivoju,« je še povedal Berislav Marszalek, direktor podjetja Entrio.

Foto: Marko Ocepek

ZA ZAMUDNIKE:

TRADICIONALNI BOŽIČNI KONCERT BO V NA OGLED ŠE DO 31. DECEMBRA

Organizator sporoča, da bo koncert na ogled še do 31. decembra. Svojo vstopnico za ogled koncerta si lahko zagotovite na spletni strani www.entrio.si.

Na voljo bodo vstopnice za koncert in vstopnice za after-show.

Povezava do nakupa: https://www.entrio.si/event/magnifico-tradicionalni-bozicni-koncert-8704