Magnifico s posebnim albumom ‘Kafana Ljubljana’

Magnifico (FOTO: Urša Premik)
Magnifico (FOTO: Urša Premik)

Navdih za nastanek skladb je bila predstava Ojdip v izvedbi Jugoslovenskega dramskega pozorišta iz Beograda. Predstava se že od septembra 2022 ob vsaki ponovitvi zaključi s stoječimi ovacijami, občinstvo pa si ob odhodu iz dvorane popeva songe.

Glasba za kavarne in gledališče

V lanskem letu sta Magnifico in Schatz! sprejela vabilo režiserja Vita Tauferja, ki je v Beogradu pripravljal uprizoritev Sofoklejevega Kralja Ojdipa. Tako je v studiu Dom Svobode v Tivoliju nastalo pet skladb v duhu kavarniških balad, polnih čutnosti in žlahtne patetike, ki so v izvedbi v živo še dodatno okrepile predstavo.

Medtem ko se v ljubezenskih besedilih sabljata eros in tanatos, zvočno podobo ustvarja bazična in skoraj surova kavarniška zasedba, v postavi harmonika, kontrabas in kitara. Ob Magnificu na vokalu se na kontrabasu izmenjujeta Jan Gregorka in Vanja Dizdarević, Nedžad Rovčanin je prisoten na kitari ter Mirza Zembo na harmoniki.

Navdušeno občinstvo in tudi ustvarjalci predstave, so bili med drugim povod za izid pesmi na albumu, ki ga je Magnifico naslovil ‘Kafana Ljubljana‘, ‘glasba za kavarne in gledališče’.

Seznam skladb na albumu:
– Rakija
– Ljubav prokleta
– Gatala mi
– Nisi za mene ti
– Udri po tamburi