Magnifico predstavlja alpski šlager Sonce posijalo

Magnifico bo Sonce posijalo
Magnifico - foto: Marko ocepek

Žanrsko sprehajanje je bilo vedno pisano na kožo Magnificu, ki tokrat predstavlja novo pesem Sonce posijalo. Skladba je položena na slovensko alpsko kuliso, diši po ljubezni in prižge iskrice optimizma, sam avtor ga okarakterizira kot alpski šlager.

Magnifico je za to priložnost oblekel beli gvant in v Domu svobode skupaj s Schatzijem poprijel za večino inštrumentov. V dobrih treh minutah, kolikor je dolga skladba, se je okrepil z domačim kvartetom Dom svobode, priključili pa so se še zvoki trobente, klarineta in klavirja.

“Ustvarjal sem z radostjo in objel me je blagoslov navdušenja. Najbolj bom zadovoljen, če bom kdaj zaslišal pesem v kultni slovenski radijski oddaji čestitke in pozdravi.”

Videospot je nastal pod družinsko režijsko taktirko Pešutov. Videospot je namreč režiral Peter Pešut. Igra senc in sončnega žarka opisuje skladbo in ji doda novo dimenzijo na vizualnih platformah.

Notna zbirka največjih uspešnic

Oboževalci Magnifica pa bodo lahko sedli tudi za klavir in zaigrali po notah. Letos je namreč izšla tudi prva notna zbirka Komplet I, ki ponudi deset glasbenikovih uspešnic za glas, klavir/kitaro. Deseterici zimzelenih uspešnic, ki jo je v notni zapis priredil Matija Krečič, pa je kot bonus dodana še skladba Samo Malo – Version de Salon, za bolj vešče pianiste.

Zbirka je že v prodaji v Magnificovi uradni spletni trgovini.