Magnifico bo znova grešil na božično noč

Magnifico – VWeliki koncert, ki bo 25. 12. v Areni Stožice, je največji samostojni nastop v skoraj 30-letni karieri karizmatičnega Šiškarja …

 

Magnifico navdušuje z uspešnicami

Magnifico je v treh dekadah močno zaznamoval slovensko kulturo. Dal nam je ‘24000 poljubov’, nam predstavil ‘Silvijo’, razbijal stereotipe, seznanil nas je s čefurji, pedri in ostalimi manjšinami, naučil nas je ‘Marš na Drino’ in nam podaril samo ljubezen.

Ko je zapel ‘Hir aj kam hir aj go’, se mu je zgodil export-import. Zadnje čase ga videvajo v Tivoliju kjer se sprehaja s ‘Cici in Mici’.

V svoji karieri je izdal osem avtorskih plošč in tri filmske albume, imel preko 1000 koncertov doma in po svetu.
Vstopnice so na voljo na Petrolu in v vseh prodajalnah Eventima po Sloveniji ter TUKAJ.

O Magnificu

Robert Pešut (bolje poznan po psevdonimu Magnifico), slovenski pevec zabavne glasbe, rojen 1. december 1965 v Ljubljani.

Je sin matere Belokranjke in srbskega očeta. Njegov dedek je bil srbski vojak na solunski fronti v prvi sv. vojni, omenjenemu je tudi posvetil pesem ‘pukni zoro‘ iz svojega albuma ‘Montevideo, Bog te video‘ 2013.

Magnifico bo grešil na božično noč.
Magnifico bo grešil na božično noč.

Svojo glasbeno pot je začel s skupino U’redu, s katero je posnel svoj prvi album, Goli (1990).

Nadaljeval je s solistično kariero in v 12. letih posnel 6 plošč. Mnoge njegove skladbe so postale slovenske zimzelene uspešnice, npr. ‘Silvija’ (s skladbo je sodeloval na prireditvi EMA 1998), ‘Kdo je čefur’, ‘24.000 poljubov’, ‘Hir aj kam hir aj go’ (skladba je postala hit tudi v državah bivše Jugoslavije, v Italiji, odkupila jo je družba Sony records) in drugje.

Magnifico je tudi avtor zmagovalne pesmi prireditve EMA 2002 Lahko ti podarim samo ljubezen (ki jo je pela transvestitska skupina Sestre).

Nastopal je v filmih: StereotipKajmak in marmeladaPokerPorno film in kot glasbenik v srbskem filmu Montevideo, Bog te video!.

Izpostavil se je tudi s svojo podporo Zoranu Jankoviću, leta 2011 je bil med vidnejšimi meščani, ki so ga na Magistratu prosili, da kandidira na tedanjih parlamentarnih volitvah.