Letos kar dva Woodstocka, prvi potrjeni izvajalec Santana

Letos sloviti festival Woodstock praznuje 50. obletnico od ustanovitve. Pri tem pa je prišlo do rahle zmede, kajti na isti dan sta napovedana dva različna festivala v neposredni bližni, s katerim naj bi obeležili ‘Abrahama’ Woodstocka. Eden izmed potrjenih izvajalcev na enem izmed festivalov pa je legendarni kitarist Carlos Santana.

Letos kar dva Woodstocka

Prvi festival se bo imenoval Bethel Woods Music and Culture Festival in bo potekal na istem prizorišču kot Woodstock leta 1969. Pri tem pa ne bo sodeloval producent Michael Lang, ki je eden od začetnikov tega slovitega festivala. In prav na festivalu Bethel Woods Music and Culture bo nastopil tudi Carlos Santana.

Drugi festival pa se bo imenoval Lang Festival (Woodstock 50) in se bo odvijal približno 200 milj stran od prvega festivala, prav tako v New Yorku, in sicer na prizorišču, ki je v preteklosti že gostilo ogromne dogodke.

71- letni kitarist je nastopil že na Woodstocku leta 1969, pet desetletij kasneje pa bo nastop ponovil na festivalu Bethel Woods Music and Culture Festival. Santana bo nastopil v sklopu svoje prihajajoče turneje skupaj z Doobie Brothers.

Vsi nastopajoči za oba ‘Woodstock’ festivala pa bodo znani prav kmalu