Let3 in Tereza Kesovija združili moči

Mrle in Prle iz zasedbe Let3.
Mrle in Prle iz zasedbe Let3.

Sam u vodi‘ je kulten hit skupine Let 3, objavljen je bil davnega leta 1989 na še bolj kultnem albumu ‘Two Dogs Fuckin‘ in se po 30. letih še vedno šteje za enega večjih hitov skupine Let 3.

 

Tokrat moči združili z divo Terezo Kesovijo

Zdaj nam reški šok rockerji predstavljajo fantastično priredbo te skladbe, tokrat so jo posneli z največjo divo v regiji, legendarno Terezo Kesovijo. Njen nezamenljiv in specifičen glas se je perfektno vklopil v Prljin vokal, z novimi aranžmaji so ustvarili močno pesem, ki bo vaše telo preplavila z mravljinci in jo boste zagotovo hoteli vedno znova poslušali na repeat.

‘Ko se bil majhen, sem zaradi njenega petja padal v nezavest, ko pa je osvojila cel svet, sem pogosto razmišljal o sodelovanju z njo, čeprav sem vedno mislil, da je to pač nemogoče. Tereza je neverjetno močna oseba, ima veliko energije in fenomenalen glas, prav zato je sposobna odpeti to zahtevno pesem, ki je dolga celih 10 minut – v njej poje nežno, pa tudi včasih nečloveško kriči…. Poleg Prlje je tega sposobna samo Tereza!’ – pravi Mrle, Prlja pa dodaja: ‘Ona je kot oseba, dama in umetnica edinstvena pojava. Malo je ljudi s takšno količino energije. Moj bonton mi narekuje, da ne spominjam na njena častitljiva leta, ampak v studiu sem se poleg Tereze počutil kot kratkohlačnik, pa tudi hlače so se mi dobesedno tresle. Ta ženska je potres. Srečen in ponosen sem, da sem dobil to edinstveno priložnost, da s takšno legendo delim mikrofon in pesem.’

Let 3 so zagotovo ena najbolj kreativnih glasbenih skupin v naši celotni regiji, obožujejo jih tako glasbeni kritiki kot občinstvo – predvsem zaradi njihovega brezkompromisnega izražanja, neprilagajanja in edinstvenega glasbenega izraza.

Eden od njihovih projektov, ki so trenutno v delu, del tega bo tudi zastrašujoče dobra verzija skladbe ‘Sam u vodi’, je že najavljeni album, ki bo vseboval priredbe največjih hitov. Prvič so projekt predstavili pred dvemi leti na AntiValentinovem #3 z novo priredbo ‘Izgubljenih’. Z zvoki mariači benda ‘El Combo’ in TBF rapom so skladbi poleg rokerske ostrine dodali mehiški melos. Sledila je priredba skupine Novi Fosili ‘Šuti moj dječače plavi’, ki so jo tokrat naslovili ‘Tišu’. Lansko leto so nadaljevali sodelovanje z ‘El combo’, mehiškemu melosu se je pridružil žanr speed metal v podobi velikega človeka, velikega rockerja s še večjim srcem, Vucota, ter skupaj predstavili komad Golub Dinko.

Letošnjega leta pa si na AntiValentinovi koncertni žurki obetamo avdio vizualni spektakel, na katerem bomo 12. februarja v Sloveniji prvič v živo slišali priredbo hita ‘Sam u vodi’.