Let 3 predstavili zlati traktor

Se bodo z zlatim traktorjem pripeljali tudi v Ljubljano? (FOTO: Mirjana Šarić)
Se bodo z zlatim traktorjem pripeljali tudi v Ljubljano? (FOTO: Mirjana Šarić)

‘Z zlatim traktorjem nameravamo odpotovati v Liverpool na Eurosong. Potovali bomo po cesti in tudi s pomočjo teleportacije. Dobili pa smo tudi informacijo, da nekateri že štopajo ob poti, tako da res upamo, da jih bomo ujeli, da se lahko vsi skupaj vkrcamo’, so nam še sporočili člani skupine Let 3, ki bodo kmalu po nastopu na Evroviziji, v četrtek, 25. maja, pripotovali še v Ljubljano, natančneje v Kino Šiška.

Tehnologijo je treba usmeriti v pravo smer

Električni traktor je del njihove ekološke ter humanistične agende, s tem svetu sporočajo, da je potrebno tehnologijo usmeriti v pravo smer.

Traktor je simbol transhumanizma, ohranjanja in kultiviranja narave, je zadnji tehnološki hit. Danes je človek najbližje tej ideji, da bi s pomočjo tehnologije in zdravega razuma izkoreninili lakoto in revščino na svetu, predvsem pa neumnost ter vse kar teži človeka in celotno človeško raso. Idejo in tehnologijo je potrebno usmeriti v pravo smer, da se je ne izkorišča več za namene vojskovanja ali uničevanja človeka. – LET 3

Izumitelj in konstruktor unikatnih avtomobilov, ki je izdelal prvi zlati traktor, Zoran Drnjević iz naselja Kastav, je za izdelavo potreboval dvajset dni.

‘Delal sem tudi ponoči, bilo je zahtevno. Dizajn avtomobila me je najbolj zaposlil, na voljo je bilo premalo časa, želja pa je bilo veliko. Ampak evo, uspelo mi je dokončati traktor in zadovoljni smo prav vsi.’ – izumitelj prvega zlatega traktorja Zoran Drnjević.