Let 3 po evrovizijskem nastopu v Liverpoolu prihajajo v Kino Šiška

Skupina Let 3 (FOTO: Franko Kelam)
Skupina Let 3 (FOTO: Franko Kelam)

Let 3 po evrovizijskem nastopu v Liverpoolu prihajajo na veliki oder Kina Šiške! Nastopili bodo v četrtek, 25. maja 2023 ob 20. uri.

Bodo zmagali na Eurosongu?

Let 3 so po prepričljivi zmagi na hrvaškem tekmovanju za pesem Evrovizije, Dora, s protivojno pesmijo ‘Mama ŠČ‘ postali najbolj iskana roba v regiji ter tudi v ostalih delih Evrope. Z največjim veseljem najavljamo, da Rečani Let 3 prav na nekdanji veliki praznik, Dan mladosti, prihajajo v katedralo Kina Šiška!

Na veliki Šiškin oder bodo stopili še pod svežimi vtisi po nastopu v Liverpoolu, kjer bodo zastopali Hrvaško na 63. izboru za pesem Evrovizije 2023.

Brez dvoma so Let 3 že pred desetletji zasedli častno mesto največjih rock provokatorjev v regiji – že od leta 1986 izzivajo in preizkušajo naše meje z umetniškimi performansi ter tudi sodelovanji z različnimi avantgardnimi gledališči. V teh prostorih so postali sinonim za vrhunski rock performans, začinjen z neposrednimi besedili, neverjetno odrsko energijo, ki obvlada tudi teatrsko perfekcijo in nenazadnje, z unikatnim zvokom, ki je podprt z zelo specifičnim smislom za humor ter občutkom za nevsakdanje bizarnosti.

Prve pesmi so objavili leta 1987 na kompilaciji ‘Rijeka-Pariz-Texas‘, leto pozneje pa so izdali debitantski album ‘Two dogs Fucking‘. Doslej so skupno izdali 11 albumov. Kljub kontroverznosti in provokativnosti so v dolgoletni karieri prejeli več glasbenih nagrad, med njimi kar nekaj prestižnih porinov.

Zasedba sicer v bližnji prihodnosti pripravlja izid albuma duetov, ki nastaja pod producentsko taktirko dolgoletnega sodelavca, Iztoka Turka, na izdelku pa bomo mdr. slišali sodelovanja s Terezo Kesovija (Sam u vodi), Alko Vuico (Drama), splitsko zasedbo TBF in mariachi zasedbo El Combo (Izgubljeni), Tinkaro Kovač (Tazi – Tazi) in s Perom Lovšinom.
Na koncertu punk rock provokatorjev bomo slišali njihove največje uspešnice – ‘Mama ŠČ!’, ‘Profesor Jakov’, ‘Dijete u vremenu’, ‘Kurcem u čelo’, ‘Izgubljeni’, ‘Ero s onog svijeta’, ‘Riječke pi*ke’, ‘Sam u vodi’, ‘Nafta’ ter ostale hite iz njihove dolgoletne kariere.

ŠČ! je energetska frekvenca, ki je napolnjena z energijo ljubezni, aktiviramo jo lahko sami! Ko izgovoriš besedo ŠČ! se istočasno napajaš z ljubezensko energijo in temu sledi nekakšna katarza- mi se čistimo, katarzični smo, polni ljubezni.
Ljubezen, ljubezen nas poganja, ljudje moji! Dišite po rožicah in ljubite se, vse okrog nas je polno ljubezni! – Damir Martinović Mrle