Joker Out: ESC turneja + serija Carpe Diem

Skupina Joker Out
Skupina Joker Out

Za uvod v turnejo po evropskih velemestih so Joker Out predstavili prvi del serije Carpe Diem, v kateri bomo v tedenskih odmerkih spremljali njihovo pot od Hamburga do Liverpoola. – Ta vikend prvi ESC preparty v Barceloni.

Pred Joker Out pestro obdobje

Pet tednov pred poletom v Liverpool, kjer bo Slovenijo zastopala na letošnji Pesmi Evrovizije, začenja v soboto skupina Joker Out v Španiji serijo nastopov na uradnih ogrevalnih zabavah. Pot jih bo v prihodnjih dneh vodila od Barcelone čez Varšavo, Tel Aviv, Madrid, Amsterdam in London do Liverpoola, ki pa ga bodo delovno obiskali že naslednji teden. Tam bodo posneli video za naslednji singel ‘New Wave‘ in nastopili na radiu BBC. Konec meseca izide tudi angleška verzija pesmi ‘Carpe Diem‘ (Liverpoolu bodo nastopili s slovensko verzijo).

Čeprav se mogoče zdi, da smo v zadnjem času nekoliko mirovali, so v resnici za nami zelo delovno intenzivni tedni priprav. Verjetno kar drži tisti rek, da se v zabavni industriji največ dogaja takrat, ko se najmanj vidi. Seveda živimo za ure, ko smo na odrih, ko pojemo, igramo in se družimo z ljubitelji naše glasbe, ampak da lahko tam res uživamo, je treba prej postroriti tisoč in eno stvar. Pri tako velikih projektih, kot je Pesem Evrovizije, je priprav še veliko več, za povrh pa vmes ustvarjamo še angleški album in se dogovarjamo za poletne festivalske nastope v širši regiji. – JOKER OUT

Carpe Diem ESC Tour boste lahko na daljavo spremljali na vseh družabnih omrežjih skupine (IG, TT, TW, FB) – če jih srečate kje v tujini, bojo veseli hitrega pozdrava ali priložnosti za nepozaben selfi – v ponedeljek pa so na svojem kanalu na you tubu objavili tudi prvi del dokumentarne spletne serije, s katero bodo v tedenskih odmerkih stregli vsaj do konca Pesmi Evrovizije. ‘Joker Out Carpe Diem Series‘ prinaša vpogled v zakulisje nastajanja angleškega albuma, Misije Liverpool in vsakdanjika priljubljene skupine izpod prstov vizualnega guruja Marka Pirca.

Da pa Nace, Jure, Bojan, Jan in Kris vsega časa le ne preživijo v studiu in svojem ustvarjalnem brlogu, skrbijo njihovi partnerji. Prejšnji teden so bili na izletu v Velenju, kjer je Avtohiša Strašek vsakega od članov opremila z novim vozilom wolksvagen, bendu pa zagotovila tudi kombi za varne prevoze na koncerte.

Skoraj polletni koncertni premor, ki ga bodo 19. maja zaključili z nastopom na festivalu Seastar v Umagu, so si popestrili z nastopom na Slovenki leta, na podelitvi priznanj Outstanding pa so Novi val odigrali z orkestrom.

Nekje vmes pa jih je njihov prijatelj Jack povabil še na tečaj za barmane, tako da vam fantje zdaj mojstrsko zmešajo kar nekaj odličnih koktajlov.

KLJUČNI DATUMI
23-26/3 @ Barcelona Eurovision Party
30-31/3 @ Liverpool – snemanje videa New Wave / nastop za BBC Radio
31/3 => IZID ANGLEŠKE VERZIJE CARPE DIEM
01/4 @ Polish Eurovision Party, Varšava
2-4/4 @ Israel Calling, Tel Aviv
6-9/4 @ PrePartyEs, Madrid
14-15/4 @ Eurovision In Concert, Amsterdam
16/4 @ London Eurovision Party sredi aprila => IZID NEW WAVE (duet z ikoničnim britanskim glasbenikom – priredba Novega vala – napovedni singel za angleški album)
20/4 => DRUŽENJE Z MEDIJI PRED ODHODOM NA PESEM EVROVIZIJE
1-13/5 @ Pesem Evrovizije 2023, Liverpool
19/5 @ Seastar festival, Umag (prvi koncert skupine letos)
sredi maja => izid angleškega albuma
28/6 @ Arsenalfest, Kragujevac (z The 1975)
15/7 @ Pivo in cvetje Laško (nosilci programa 2. večera)