Lelee, Čudo, MENT session in vinilka

Včasih se zgodijo čuda. Posnameš cel album, za en komad povabiš v goste klaviaturista, ki vrhunsko nadgradi komad in s katerim se super poštekaš, izdaš album in ugotoviš, da bi v bistvu želel imeti tega kreativca v bendu.

 

Ponosni na prvenec

Nekaj podobnega se je zgodilo tudi indie-rock razigrancem Lelee, katerim se je po izidu plošče pridružil Blaž Gracar.

In kaj narediš potem, glede na to, da je album ‘Čuka bije pumpa‘ že izdan? Posnameš MENT session v organizaciji MENT Ljubljana in Diskont ekipe. Čudo it is. Check it out.

Ekipa izvrstno uigranih glasbenih avanturistov je predana iskrenosti kitarske glasbe in zapuščini jugoslovanske glasbene scene. Hektični bobni, prostorne ter izrazite bas linije, nazobčani in ubrani kitarski rifi, ekspresivni moško-ženski vokali in ekstremna energičnost – to je Lelee. – LELEE

Lelee so končno dočakali tudi izid svojega debitantskega albuma ‘Čuka bije pumpa‘ (Moonlee Records, Ill in the Head Records) na vinilu. In to kakšnem! Vinilna izdaja album prihaja v omejeni nakladi 300 kosov ter z lično 12-stransko knjižico, ki jo je ilustriral in oblikoval Leon Zuodar – Lele, natisnjena pa je v riso tehniki s strani ekipe Riso Paradiso. Čudo, čudovito, Lelee!